Vijesti

DANAS ĆE DA GRMI, PUŠE, PADA, A BIT ĆE I GRADA: Prognoza u narednih nekoliko dana ne obećava… (foto)

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom uglavnom prijepodne…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 24. VI. 2022… 09: 38… DANAS ĆE DA GRMI, PUŠE, PADA, A BIT ĆE I GRADA: Prognoza u narednih nekoliko dana ne obećava… (foto)

Narednih dana promjenljivo vrijeme sa suncem i kišom…

Jutros je u Bosni oblačno s lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je sunčanije.

“Danas u Bosni oblačno s lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi s grmljavinom su mogući sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 31 stepen”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Drugog dana vikenda, u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne većinom umjerena naoblaka. Povremeno malo kiše može pasti na istoku, sjeveru i centralnim podučjima Bosne. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi uz grmljavinu su mogući na istoku i jugu Hercegovine.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 31 stepen.

subota, 24.06.2023. godine
Mada će većim dijelom dana preovladavati nestabilno vrijeme, opšta slika će biti relativno povoljna, ponajviše zahvaljujući osvježenju u vidu padavina i nižih temperatura. Sa poslijepodnevnim satima, mogao bi se djelimično pojačati osjet sparine, stoga je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima. Poželjno je slojevito odijevanje.

nedjelja 25.06.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilizacija vremenskih prilika uz umjerene temperature zraka, pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura će osjet sparine biti nešto izraženiiji, stoga je preporučljivo u drugom dijelu dana ne pretjerivati sa fizičkim aktivnostima. Također, neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od sunca, osobito prilikom boravka u prirodi. 

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U utorak se u Bosni i Hercegovini veći dio dana očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Tokom noći na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će usloviti kišu i pljuskove. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni s kišom i pljuskovima uglavnom prije podne. U Hercegovini i jugozapadu Bosne lokalnih pljuskova može biti i do poslijepodnevnih sati.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 30 stepeni C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

KENANA Strujić- Harbić ispravila MOMČILA Lekovića: Krštenicu ne mora da ima najmanje petina građana Crne Gore… (foto, video)

Poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić- Harbić reagovala je mreži X na izjavu poslanika Demokrata Momčilo…

17 minuta ago

Sanel KAJAN UPOZORAVA na HRVATSKI BARBARIZAM: Bošnjaci u Mostaru u opasnosti, ostavili pogrebne vijence, svijeće i smrtovnice na kojima su ožalošćene “BALIJE”… (foto, video)

Zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sanel Kajan objavio je na društvenim mrežama uznemirujuće fotografije…

19 minuta ago

“POSTUPAK ZA NEVJEROVATI”: Za gašenje TV programa Federalna.ba, “BHRT uživa i nesebičnu podršku pojedinaca iz aktuelne vladajuće strukture”… (foto, video)

Ono što nije uspjelo ni najvećem zlu institucionalnom ili pojedinačnom od devedesetih godina pa do…

3 sata ago

VIC DANA: Hercegovka se udala za Bosanca, pa nazvala majku da joj se požali… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! MOTAR: Regija, Zanimljivosti, srijeda, 08, 05. 2024…17: 42……

12 sati ago

Andrej NIKOLAIDIS: “A kako se, moliću lijepo, zove ideologija koja je u Srebrenici počinila genocid? Da nije…” (foto, video)

Pola miliona projektila nije bilo dovoljno: bio je potreban još jedan da bi bio dokazan…

12 sati ago

This website uses cookies.