IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS ĆE DA GRMI, PUŠE, PADA, A BIT ĆE I GRADA: Prognoza u narednih nekoliko dana ne obećava… (foto)

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom uglavnom prijepodne…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 24. VI. 2022… 09: 38… DANAS ĆE DA GRMI, PUŠE, PADA, A BIT ĆE I GRADA: Prognoza u narednih nekoliko dana ne obećava… (foto)

Narednih dana promjenljivo vrijeme sa suncem i kišom…

Jutros je u Bosni oblačno s lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je sunčanije.

“Danas u Bosni oblačno s lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi s grmljavinom su mogući sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 31 stepen”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Drugog dana vikenda, u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne većinom umjerena naoblaka. Povremeno malo kiše može pasti na istoku, sjeveru i centralnim podučjima Bosne. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi uz grmljavinu su mogući na istoku i jugu Hercegovine.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 31 stepen.

subota, 24.06.2023. godine
Mada će većim dijelom dana preovladavati nestabilno vrijeme, opšta slika će biti relativno povoljna, ponajviše zahvaljujući osvježenju u vidu padavina i nižih temperatura. Sa poslijepodnevnim satima, mogao bi se djelimično pojačati osjet sparine, stoga je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima. Poželjno je slojevito odijevanje.

Čitaj još:   VAŠINGTON: Izbori u SAD, nijedan od kandidata nema 270 elektorskih glasova za pobjedu... (foto i video)

nedjelja 25.06.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilizacija vremenskih prilika uz umjerene temperature zraka, pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura će osjet sparine biti nešto izraženiiji, stoga je preporučljivo u drugom dijelu dana ne pretjerivati sa fizičkim aktivnostima. Također, neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od sunca, osobito prilikom boravka u prirodi. 

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U utorak se u Bosni i Hercegovini veći dio dana očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Tokom noći na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će usloviti kišu i pljuskove. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni s kišom i pljuskovima uglavnom prije podne. U Hercegovini i jugozapadu Bosne lokalnih pljuskova može biti i do poslijepodnevnih sati.

Čitaj još:   NIKO NE ZNA RAZLOG: U TOKU HAPŠENJE DARKA ŠARIĆA! Jake policijske snage blokirale ulicu u kojoj se nalazi VILA, tu su i pripadnici SAJ! ... (foto, video)

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 30 stepeni C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more