IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OVO JE ZATIŠJE PRED BURU: Stiže nova promjena vremena i pad temperature, sve do… (foto)

Povremeno malo kiše može pasti na istoku, sjeveru i centralnim podučjima Bosne. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi uz grmljavinu su mogući na istoku i jugu Hercegovine. Jutarnja temperatura zraka između 12 i 17°C, a dnevna između 20 i 31°C.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 25. VI. 2022… 09: 38… OVO JE ZATIŠJE PRED BURU: Stiže nova promjena vremena i pad temperature, sve do… (foto)

Oblačno vrijeme s kišom u nekim dijelovima Bosne i Hercegovine očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana, javlja Anadolija.

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno sunčano.

“Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno oblačno. Povremeno malo kiše može pasti na istoku, sjeveru i centralnim podučjima Bosne. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi uz grmljavinu su mogući na istoku i jugu Hercegovine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 31 stepen”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

nedjelja 25.06.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilizacija vremenskih prilika uz umjerene temperature zraka, pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura će osjet sparine biti nešto izraženiiji, stoga je preporučljivo u drugom dijelu dana ne pretjerivati sa fizičkim aktivnostima. Također, neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od sunca, osobito prilikom boravka u prirodi. 

Čitaj još:   PROGOVORIO TRAGIČAR SARAJEVA: “Igrači Širokog su mi psovali majku, zato sam reagovao” (foto)

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U utorak se u Bosni i Hercegovini veći dio dana očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Tokom noći na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će uvjetovati kišu i pljuskove. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini veći dio dana očekuje umjereno oblačno vrijeme. Tokom noći na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će uvjetovati kišu i pljuskove. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena C.

izvor iBalkan.net

Čitaj još:   ZATIŠJE PRED BURU: Na snazi narandžasto upozorenje, stiže nova promjena vremena, budite oprezni… (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more