Crna Hronika

UHAPŠENO 150 LJUDI, FRANCUSKA U PLAMENU: Nastavlja se haos poslije ubistva mladića, 40.000 policajaca na ulicama… (foto, video)

Policijski čas je na snazi od 22 časa do šest časova ujutru, i biće na snazi do ponedeljka…

PARIZ: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 30. VI. 2022… 00: 58… UHAPŠENO 150 LJUDI, FRANCUSKA U PLAMENU: Nastavlja se haos poslije ubistva mladića, 40.000 policajaca na ulicama… (foto, video)

Stotinu i pedeset ljudi uhapšeno je u Francuskoj nakon druge noći nemira diljem zemlje, rekao je u ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin, nakon što je prometna policija ustrijelila 17- godišnjeg mladića.

Ministarstvo je saopštilo da su deseci policajaca ozlijeđeni tokom sukoba.

“Noć nepodnošljivog nasilja nad simbolima Republike. Gradske vijećnice, škole i policijske postaje zapaljene ili napadnute.

DO SADA JE bilo 150 uhićenja”, napisao je Darmanin na Twitteru. Policijska upotreba smrtonosne sile u radničkom pariškom predgrađu Nanterre protiv tinejdžera, koji je bio podrijetlom iz Sjeverne Afrike, utjecala je na duboko ukorijenjenu percepciju policijske brutalnosti u etnički raznolikim četvrtima najvećih francuskih gradova.

Ministarstvo unutarnjih poslova saopštilo je u srijedu da je mobilizirano 2000 policajaca u pariškoj regiji, a malo prije ponoći na Aveniji Pabla Picassa u Nanterreu prevrnuta vozila gorjela su dok je pirotehnikom pucano na policijske snage.

Policija se sukobila s prosvjednicima u sjevernom gradu Lilleu i u Toulouseu na jugozapadu, a nemira je bilo i u Amiensu, Dijonu i administrativnom okrugu Essonne južno od francuske prijestolnice, rekao je glasnogovornik policije.

Predsjednik Emmanuel Macron sazvao je krizni sastanak vlade za četvrtak, priopćio je njegov ured. Na početku sastanka Macron je rekao da je “neopravdano” nasilje koje se već drugi dan za redom proširilo Francuskom nakon što je policajac u predgrađu Pariza ustrijelio 17- godišnjeg dječaka.

Vlasti francuskog grada Kompijenja, koji se nalazi na sjeveru zemlje, uvodi policijski čas do ponedeljka za maloljetnike mlađe od 16 godina i maloletnike bez pratnje zbog nereda u zemlji posle ubistva 17-godišnjaka od strane policije, izvestila je agencija Frans pres.

Ranije su vlasti grada Klamar, koji se nalazi u blizini Pariza, gdke je došlo do nereda nakon ubistva tinejdžera od strane policije u Nanteru, najavile uvođenje noćnog policijskog časa do ponedeljka.

Policijski čas je na snazi od 22 časa do šest časova ujutru, i biće na snazi do ponedeljka.

Predsjednik Emmanuel Macron je urekao da je smrtonosna pucnjava na tinejdžera “neoprostiva”…

BONUS VIDEO: Unrest breaks out for second night in Paris after police shoot teenager

izvor Velernji list.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Policija spriječila fizički kontakt i Tuču „varvara“ i „vojvoda“: Prekinut meč Sutjeska– Budućnost, neće biti nastavljen… (foto, video)

Policija  je saopštila da je danas spriječila sukob između dvije navijačke grupe – Varvara i…

1 sat ago

NAJAVLJENO VELIKO NEVRIJEME: U pojedinim dijelovima očekuje se jaka kiša sa grmljavinom… (foto, video)

Objavljena je i prognoza do kraja nedjelje... SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, četbrtak, 19, 05.…

3 sata ago

Dnevni horoskop za 18. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan radi…

3 sata ago

Čovjek koji je prijetio ALEKSANDARU Vučiću smrću, iza sebe ima 50 kaznenih djela… (foto, video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak je izjavio da je žitelj Sombora koji je uhapšen…

8 sati ago

ALISI RAMIĆ uručen akt za izdržavanje zatvorske kazne, SLUŽIT ĆE JE U TUZLI… (foto)

Alisi Ramić uručen je uputni akt za izdržavanje kazne. Ona je osuđena da je u…

8 sati ago

This website uses cookies.