IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS I VEDRO I OBLAČNO: Vrijeme prvo kiša, sutra sunčano do 32 C, u utorak i srijedu mogući lokalni pljuskovi… (foto)

Danas će biti oblačno sa slabom kišom u sjevernim, istočnim i južnim područjima, uglavnom prije podne… U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 02. VI. 2022… 10: 58… DANAS I VEDRO I OBLAČNO: Vrijeme prvo kiša, sutra sunčano do 32 C, u utorak i srijedu mogući lokalni pljuskovi… (foto)

U Bosni i Hercegovini danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetki lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i istočnim područjima Bosne, a u drugom dijelu dana i u Hercegovini…

Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stepeni Celzijusovih. U Sarajevu oblačno u jutarnjim satima. Tokom dana sunčanije uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle i niske oblačnosti.

U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju na području Krajine, u centralnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 stepen.

nedjelja, 02.07.2023. godine
Prolazak fronte iznad naše zemlje i promjenljive vremenske prilike, uz povremene pljuskove, pretežno će djelovati na lošije raspoloženje kod većine populacije. Sa osvježenjem u vidu nižih temperatura, osjet sparine neće biti suviše izražen. U Krajini i na jugozapadu stabilnije i ugodnije većim dijelom dana. Sa poslijepodnevnim i noćnim satima, opšta slika dodatno će se poboljšati, stoga bi i hronični bolesnici trebali osjetiti olakšanje.

Čitaj još:   SERGEJ Trifunović: Maju, nazvao FUKSOM, a urednicu Studija B...

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom mala do umjerena naoblaka. Širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Bez padavina na jugu. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni, na jugu zemlje do 33.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano prije podne. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena Celzijusova.

Čitaj još:   EVO, NOVI SKANDAL: Ognjen Vranješ, uhapšen...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more