IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DETALJI PUCNJAVE U SARAJEVU: Amar Bašić pucao na policiju, oni mu uzvratili… (foto)

Pucnjavi u Švrakinom Selu prethodilo više krivičnih djela: Uhapšene dvije osobe, treća u bjekstvu…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti ponedeljak, 03. VII. 2022… 12: 38… DETALJI PUCNJAVE U SARAJEVU: Amar Bašić pucao na policiju, oni mu uzvratili… (foto)

U jutarnjim satima je u Sarajevu, tačnije u naselju Švrakino Selo, došlo do pucnjave. Prema nezvaničnim saznanjima, u bjekstvu se trenutno nalazi Amar Bašić koji je hice razmijenio sa policijom.

Do pucnjave je došlo u ulici Alibega Firdusa koja je trenutno ograđena žutom policijskom trakom zbog policijskog uviđaja koji je trenutno u toku.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje, do pucnjave je došlo kada je, prvo, Amar Bašić “zapucao” prema policijskim službenicima, koji su potom uzvratili vatrom.

Bašić se trenutno, prema našim saznanjima, nalazi u bjekstvu.

O tome šta je prethodilo pucnjavi, da li se Bašić nalazio u izvršenju nekog krivičnog djela koje su uočili policijski službenici, za sada nije poznato, a istraga će dovesti do detaljnijih informacija.

U Sarajevu je danas provedena operativna akcija policijskih službenika MUP- a KS pod nazivom “Porto”, u kojoj su uhapšene dvije osobe, dok je za trećom raspisana potjernica.

Čitaj još:   DRAMA- KATASTROFA i Tragedija: Vatromet usmrtio brata i sestru... (foto, video)

Policijski službenici Uprave policije MUP- a Kantona Sarajevo danas su, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužilaštva Kantona Sarajevo, proveli operativnu akciju “Porto” s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela razbojništva i teških krađa.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju MUP-a KS, izvršeni su pretresi na više lokacija te su pronađeni i izuzeti predmeti za koje postoji osnov sumnje da potiču iz izvršenja krivičnih djela, kao i vatreno oružje.

Tokom provođenja ove operativne akcije, uhapšeni su 25-godišnji A.H. i 24-godišnji A.K.

Prilikom pokušaja hapšenja trećeg lica, u ulici Alibega Firdusa – općina Novi Grad, 35-godišnjeg muškarca A.B., isti je napao ovlaštena službena lica smrtonosnom silom, kojom prilikom su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, radi zaštite života, upotrijebili vatreno oružje, u skladu sa zakonskim propisima. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

izvor Klix.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more