IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Leleču Turci, kukaju Bule” Urin partner u Nikšiću podmukli Četnik MARKO Kovačević: Ranije je prošao nekažnjeno za širenje vjerske i nacionalne mržnje… (foto, video)

Provjeriti ko je odgovoran od nadležnih iz tužilaštva, ko je prikrivao i štitio MARKO Kovačevića dok je i ranije javno činio krivična djela i prolazio nekažnjeno, širenje vjerske i nacionalne mržnje…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 05. VII. 2022… 12: 58… “Leleču Turci, kukaju Bule” Urin partner u Nikšiću podmukli Četnik MARKO Kovačević: Ranije je prošao nekažnjeno za širenje vjerske i nacionalne mržnje… (foto, video)

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ne prestaje sa skandaloznim ponašanjem. Na dočeku Pravoslavne Nove godine, Kovačević sa podignuta tri prsta pjeva “Od glave Zete do grada Spuža”, gdje je dio teksta koji glasi “… Leleču Turci, kukaju bule…”…

Nevjerovatno je da se prepuna sala zajedno sa Kovačevićem veseli uz šovinističke stihove pjesme koja poziva na ubijanje Turaka uz veličanje srpstva.

MarkoK

Slavlje uz ovu pjesmu crnogorska javnost je imala priliku da vidi u više navrata do sada.

Podsjećamo da se ova ista pjesma pjevala i na okupljanjima pristalica SPC i prosrpskih stranaka.

Pjevala se i u Parohijskom domu u Spužu nakon jedne od litija koje su se održavanle u organizaciji SPC u Crnoj Gori u znak prostesta zbog tada usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Provjeriti ko je odgovoran od nadležnih iz tužilaštva, ko je prikrivao i štitio Kovačevića dok je i ranije javno činio krivična djela i prolazio nekažnjeno, širenje vjerske i nacionalne mržnje.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Sa indignacijom odbacujem još jednu u nizu konstrukcija, nadležni da ustanove istinu... (foto)

Šta je sledeće?

Tekst cijele pjesme glasi:

“Od glave Zete do grada Spuža,
Krvavi lanac vojske se pruža.
Pritisli Srbi turske livade,
Turcima u Spuž zadaju jade.
A serdar Vule s visoke kule,
Džeferdar pali, kukaju bule.
Leleču Turci, kukaju bule,
Oj lele lele, evo ga Vule.
A serdar Janko sa sabljom maše,
Udrite braćo, srpstvo je naše!”

Kada tužioci krše zakon to izgleda ovako, jedni se hapse a drugi napreduju za ista krivična djela! 

Podgorička policija uhapsila je I.G. (26), F.S. (21) i D.G. (22) osumnjičene da su na društvenim mrežama vrijeđali na nacionalnoj osnovi pripadnike srpskog naroda.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar” – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, postupajući na osnovu objave na društvenim mrežama na kojoj tri osobe vrijeđaju na nacionalnoj osnovi pripadnike srpskog naroda, uhapsili tri osobe zbog počinjenog prekršaja iz člana 19 Zakona o javnom redu i miru”, navodi se u saopštenju Uprave policije (UP).

Podgorička policija je, kako je navedeno, u kratkom roku identifikovala i u službene prostorije dovela osobe sa spornog snimka.

“Od I.G. (26), F.S. (21) i D.G. (22) su prikupljena obavještenja, nakon čega su obaviješteni tužioci u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji su se izjasnili da se u radnjama ovih osoba ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, kazali su iz policije.

Čitaj još:   ISTANBUL: Na snazi trodnevna mjera ograničenja kretanja... (foto i video)

Nakon toga su, dodaju iz UP, “navedene osobe uhapšene zbog gore navedenog prekršaja”.

BONUS VIDEO: “Leleču Turci, kukaju bule”

izvor Kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more