IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZLATKO Vujović: Buduća izvršna vlast će predstavljati zbir politika Krivokapićeve i Abazovićeve Vlade… (foto, video)

Iako DF zvanično više ne postoji, postoji politika koja je jasno proruska i prosrpska pa bi vlada sa takvim konstituentima bila u suprotnosti sa zapadnim vrijednostima, upozorava ZLATKO Vujović.

PODGORICA: Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, subota, 08. VII. 2022… 00: 08… ZLATKO Vujović: Buduća izvršna vlast će predstavljati zbir politika Krivokapićeve i Abazovićeve Vlade… (foto, video)

Pregovori o formiranju vlade ne mogu biti ozbiljni dok ne budu predstavljeni zvanični rezultati izbora, a onda i mandatar, smatra Zlatko Vujović, politički analitičar. Ne isključuje ni nove izbore. Upozorava da bi Vlada sa dijelom nekadašnjeg Demokratskog fronta predstavljala kontinuitet politike od prethodne tri i po godine.

Tek kada bude poznat mandatar možemo naslućivati u kom smjeru će teći pregovori o formiranju Vlade, kaže Vujović. Pitanje je, kako navodi, da li će predsjednik Jakov Milatović dati mandat partijskom kolegi Milojku Spajiću.

„Teško je izbjeći gdina Spajića, iako se stiče utisak da se gdin Milatović trudi da, uprkos svemu nađe neki razlog da mu ipak taj mandat ne da. Međutim, izbor gdina Spajića ne znači da će CG ubrzati proces ka EU, jer ono što smo mogli čuti od njega je da on ipak insistira na tom modelu Vlade koji podrazumijeva sve one koji su vladali ove tri i po godine“, smatra Vujović.

Čitaj još:   ERDOGAN SPAJA DVA MORA: Odvraćaju ga, ipak u petak je "postavio" temelje "KANAL ISTANBUL"... (foto)

Tvrdi da će buduća izvršna vlast predstavljati zbir politika Krivokapićeve i Abazovićeve Vlade.

„To znači – ništa od evropskih integracija. Tako da, bojim se, da jedino veći pritisak javnosti treba da ishoduje da nam se ne desi ono što nam se desilo sa Abazovićem – a to je da nam je ukrao šansu da uđemo u Evropsku uniju, jer bi sad već završili pregovore. Sada imamo novu šansu ali treba da izvršimo pritisak da nam ne ukradu i tu novu šansu“, rekao je Vujović.

Iako DF zvanično više ne postoji, postoji politika koja je jasno proruska i prosrpska pa bi vlada sa takvim konstituentima bila u suprotnosti sa zapadnim vrijednostima, upozorava Vujović.

„Ja vjerujem da dogovor sa DF-om znači dalji kontinuitet politike ove tri i po godine gdje smo jednostavno imali jedan kolaps EU integracija, narušenog odnosa sa zapadnim partnerima i narušavanje ukupne stabilnosti u CG“, kazao je Vujović.

Vujović ne isključuje ni mogućnost novih izbora. Smatra da će doći i do raskola u određenim partijama, ali i formiranja novih subjekata od radikalnih snaga bliskih SPC koje bi kao većina služili interesima Beograda i Moskve.

Čitaj još:   Panika u Ankari: Bombaš samoubica blokirao ambasadu...

BONUS VIDEO: Sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost – konferencija za medije…

izvor Gradski portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more