IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Spuštena je zavjesa na 58. MOSI u Kolašinu: NOVI PAZAR APSOLUTNI POBJEDNIK… (foto, video)

Fenomenalan, istorijski uspjeh sportista Novog Pazara na 58. MOSI u Kolašinu. Prvo mjesto u muškoj konkurenciji, prvo mjesto u ženskoj konkurenciji i prvo mjesto u generalnom plasmanu….

NOVI PAZAR: Regija, Sport, Zanimljivosti, utorak, 11. VII. 2022… 14: 38… Spuštena je zavjesa na 58. MOSI u Kolašinu: NOVI PAZAR APSOLUTNI POBJEDNIK… (foto, video)

Novopazarski atletičar Aldin Ćatović najbolji je sportista Igara i vlasnik novog rekorda na 1500 metara a Teodora Simović je sa tri zlatne medalje druga na listi najboljih takmičarki.Enver Gusinac, dugogodišnji učesnik i član Komiteta MOSI dobio je najveće priznanje koje Igre dodjeljuju za individualni doprinos i promociju Igara.

Zbog ponašanja na terenu i van njega novopazarski sportisti su, ocjena je svih, zaslužili i pehar za fer plej. Ali je već mnogo toga osvojeno i taj pehar je pripao nekom drugom pa su i tu Novopazarci pokazali istinski fer plej složivši se sa takvom odlukom organizatora.

Ono što je najvažnije sve ove rezultate postigli su stoprocentno naši takmičari baš oni koji su iz Novog Pazara bez bilo kojeg sportiste sa strane.

Na 58. MOSI igrama u Kolašinu reprezentaciju Novog Pazara činilo je 110 sportista koji su se nadmetali u osam sportova: atletika, karate, odbojka, mali fudbal, odbojka na pijesku, šah, stoni tenis i ribolov.

Ustanova za sport i Sportski savez obezebjedili su sve uslove za boravak sportista u crnogorskom gradiću koji je po prvi put u svojoj istoriji dobio šansu da bude domaćin najveće amaterske sportske manifestacije. Prije puta prema Kolašinu vođe sportskih ekipa istakle su visoke ambicije jer je, kako su istakli, nastup za Grad mnogo značajnije nego nadmetanje za klub.

Na čelu novopazarske sportske ekspedicije koju je čekalo pet dana žestokih nadmetanja na sportskim borilištima, predvodio je generalni sekretar Sportskog saveza Nermin Zećirović sa članovima svog stručnog tima i trenerima naših sportskih ekipa.

U špaliru svečanog otvaranja 58. MOSI bilo je oko šezdesetak novopazarskih sportista od 110 koliko je ukupno nastupalo na igrama u Kolašinu. Zastavu Novog Pazara nosili su dvoje odbojkaša: Elvir Zuković i Esma Bećović.

Ove Igre će ostati upamćene i po jednom vrlo važnom dogadjaju a to je izložba fotografija autora Senada Župljanina koji već godinama prati svojim objektivom ovu manifestaciju i dokumentuje sve ono najvažnije što se dešava na ovoj velikoj i značajnoj sportskoj manifestaciji i postaje njen najznačajniji hroničar.

REKORD ALDINA ĆATOVIĆ

Praktično samo što je podignuta zastava MOSI igara na jarbol i nakon ceremonije svečanog otvaranja novopazarski atletičari, naša najbrojnija ekipa na 58. MOSI igrama, potvrdila je svoju dominaciju na regionalnom nivou.

Ono što je trener Rifat Zilkić i najavljivao prije početka igara, desilo se- Aldin Ćatović, sjajni novopazarski atletičar srednjeprugaš, oborio je rekord igara u disciplini 1500 metara star 22 godine. Aldin je ovu distancu pretrčao za 3: 48, 19.

Drugi u ovoj trci bio je Kabir Ziljkić. Kod dama, koje su trčale 800 metara, neprikosnovena je bila Teodora Simović koja je u vremenu 2: 17, 73 osvojila zlato, a tu boju ima i srebro koje je kao drugoplasirana osvojila Saida Mušović.

Čitaj još:   "Moj otac je skrenuo s puta": Otkrio do sada nepoznate detalje o Osmanu! (foto i vido)

Već tad je vrećica sa bodovima Novog Pazara počela da se puni. Mašinerija je proradila a Kolašin je brujao o novom rekordu Ćatovića.

Tako su se lagano Igre zahuktavale.Drugog dana od novopazarskih ekipa na borilišta su izišli karatisti,odbojkaši, odbojkašice,futsaleri, šahisti i odbojkaši i odbojkašice na pijesku. U prvom susretu u odbojci na pijesku novopazarski dvojac Marko Božović i Ensar Zečić, ubjedljivo su, rezultatom 2: 0 u setovima savladali domaći tim Kolašina.

U svom prvom nastupu na ovogodišnjim MOSI igrama, odbojkaši Novog Pazara su dobili ekipu Pljevalja rezultatom 2:1 u setovima. U svom prvom nastupu na ovogodišnjim igrama, novopazarski futsaleri su lako i bez većih napora slavili u duelu protiv ekipe Novo Goražde rezultatom 7: 2.

Novopazarski karatisti su nastavili sa sjajnim izdanjima na MOSI.Tradicija osvajanja velikog broja medalja je nastavljena i na ovim igrama u Kolašinu.Izabranici Rifata Mujanovića osvojili su osam odličja.Najsjajnijim odličjem se okitio Almin Dukadjinac u kategoriji do 78 kg.

Srebra Novom Pazaru su donijeli Elma Hajrović u kategoriji +68 i seniori ekipno.Bronzanim medaljama su se okitili Monika Gere u kategoriji +68 i Elma Hajrović u apsolutnoj kategoriji seniorki,treće mjesto su ekipno osvojile seniorke, te Dino Mujanović u kategoriji -68 i Sofija Kovačević u kategoriji -61 kg.

Odbojkašice Novog Pazara su već u prvoj utakmici na 58. MOSI najvljivale da su tim koji će se boriti za sami vrh i titulu najbolje ekipe. U duelu protiv odlične ekipe Goražda, izabranice Hamze Zatrića su odigrale sigurno, suvereno ne dopuštajući protivnicama ni da pomisle na pozitivan ishod.

Na kraju ubjedljivih 2: 0 u setovima. Novopazarski tandem odbojkašica na pijesku slavio je u svom prvom nastupu na ovogodišnjim Igrama u Kolašinu, ubjedljivo, rezultatom 2: 0 protiv ekipe domaćina.Dvojac vezire Župić u sastavu Adna Muratović i Ajša Lotinac bio je neprikosnoven…

Sportska tema dana u regionu Apsolutni trijumf Novog Pazara na MOSI u Kolašinu Uspjeh bez presedana u istoriji MOSI igara, koji su ostvarili sportisti Novog Pazara, da jedan grad učesnik kao gost ostvari apsolutni trijumf i u muškoj, i u ženskoj konkurenciji a onda i u generalnom plasmanu bio je povod za slavlje u gradu na Jošanici i Raški ali je to bilo i povod da gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac organizuje prijem za naše sportske junake.

Uz gradonačelnika su bili i Emir Mehmedović, dir. Ustanove za sport i Nermin Zećirović, gen.sek Sportskog saveza koji su čestitali našim sportistima na tituli apsolutnog šampiona ali na tome što su dostojanstveno i kako priliči na sportskim borilištima i van njih prezentovali Novi Pazar.

– Čestitam vam na istorijskom rezultatu koji ste ostvarili.Vaši uspesi su potvrda ispravnosti naših ulaganja u sport a to je u isto vreme i obaveza za nas da nastavimo i još više da ulažemo jer vi to svojim rezultatima zaslužujete – rekao je gradonačelnik Biševac. U regionu je danas glavna sportska tema upravo dominacija Novog Pazara na 58. MOSI igrama medju 29 gradova i opština učesnika.

Svjesni te činjenici predstavnici sportskih ekipa koji su bili na prijemu zahvalili su se naravno gradu i gradonačelniku kao i ljudima iz Sportskog saveza i Ustanove za sport koji su odradili fantastičnu logistiku prvenstveno sjajnim predradnjama u organizaciji nastupa naših ekipa na igrama, odabiru ekipa, kao i nevjerovatnoj brizi i naporima da , kada su naši sportisti u pitanju, sve štima i bude na najvišem mogućem nivou.

Čitaj još:   GRADONAČELNIK PODGORICE PORUČIO: “Ponosna, antifašistička CRNA GORA SE STIDI PRED SVIJETOM zbog slavljenja ratnih zločinaca”

– Sve su se kockice složile od organizacionog dela, sportista i ekipa, do tima koji je brinuo o našim sportistima kao i tako važna medijaska prezentacija i praćenje dogadjaja praktično iz minuta u minut i obaveštavanja javnosti. Ponosan sam na ono što smo postigli – rekao je Nermin Zećirović, generalni sekretar Sportskog saveza.

Pehar apsolutnog pobjednika u generalnom plasmanu, u ime sportista Novog Pazara, primio je Emir Mehmedović, dir. Ustanove za sport. – Fenomenalan osećaj i zaista hvala sportistima na ovoj velikoj radosti koju su nam priuštili.

Već posle drugog dana Igara svi su govorili o Novom Pazaru u superlativima i to ne samo o kvalitetu ekipa nego i o ponašanju naših sportista i na terenu ali i van njega.Ovo je istorijski i uspjeh bez presedana u istoriji MOSI igara- rekao je Emir Mehmedović.

Staf, odnosno tim Sportskog saveza i Ustanove za sport, koji je brinuo o svemu takodje je zaslužio zlatnu medalju zbog svega što su učinili i maksimalno sebe ugradili u ovaj prekrasni i veličanstveni uspjeh naših sportista.

Kad se sve sabere Novi Pazar je pokazaoi svoju dominaciju i na sportskim borilištima, jer mi znamo da naši sportisti nisu miljenici publike na gostovanjima pogotovu kad su suvereni, prejaki i bolji.

Ali su to sve oni prevazišli strpljivo i bez odgovora rezultatom ućutkivali i neke vrlo neprijateljski nastrojene navijače, pogotovu oko terena za mali fudbal, da bi na kraju sasvim zasluženo ostvarili istorijski uspjeh na MOSI igrama koji nije zabilježen u ovih 58. MOSI koliko je održano da je ekipa koja nije domaćin bila najbolja u sve tri najvažnije konkurencije.Aferim i svaka vam čast!

BONUS VIDEO: Gradonačelnik primio učesnike MOSI povodom izvanrednih rezultata u Kolašinu

autor teksta: FEHIM Karišik/ Sportski Savez Novi Pazar (foto SENKO Župljanin)

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more