IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IVAN Vujović: Ako Ustavni sud i DIK proglase konačne rezultate, mogu i Zemlju proglasiti ravnom pločom… (foto)

Ako DIK i Ustavni sud proglase rezultate mimo, kako je napisao Vujović na Fejsbuku, “ne čak samo zakona nego logike i zdravog razuma, mogu slobodno sjutra i Zemlju proglasiti ravnom pločom.”

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 14. VII. 2022… 14: 38… IVAN Vujović: Ako Ustavni sud i DIK proglase konačne rezultate, mogu i Zemlju proglasiti ravnom pločom… (foto)

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović je, nakon odluke Ustavnog suda kojim je odbijena žalba te stranke, upitao kako se mogu proglasiti konačni rezultati parlamentarnih izbora ako su poništeni sa jednog biračkog mjesta u Kolašinu a rješenjem OIK naloženo da se oni ponove i nikada se nijesu ponovili.

“Ustavni sud i Državna izborna komisija će, kada budu utvrđivali konačne rezultate, morati da odgovore samo na jedno prosto pitanje koje razumije svaka svjesna i uračunljiva osoba. Ono glasi:

Kako mogu utvrditi konačne izborne rezultate kada su rezultati sa jednog biračkog mjesta u Kolašinu poništeni, a rješenjem OIK naloženo da se oni ponove i nikada se nijesu ponovili?

Kako to mogu da urade dok se ne ponove izbori na tom biračkom mjestu? Ovo je kao u matematici 2+ 2- za DIK i US očigledno za sada nije 4. Uprostio sam maksimalno kako bi svi gradjani shvatili o kakvom apsurdu se radi – naveo je Vujović u reagovanju.

Čitaj još:   IVAN Vujović o poruci Joanikija: Jesu li ovih dana izbori ili Badnji dan i Božić?

Ako DIK i Ustavni sud proglase rezultate mimo, kako je napisao Vujović na Fejsbuku, “ne čak samo zakona nego logike i zdravog razuma, mogu slobodno sjutra i Zemlju proglasiti ravnom pločom.”

IVAN Vujović ističe da je ovdje najmanje bitan SDP i njegov rezultat…

“Ovdje je problem bezakonje i ruganje sa pravom i zdravim razumom na koje se ne može ostati nijem. Ovo je bitno da zna svaki građanin kako će se sjutra odlučivati i o svakom njegovom pravu i koliko cemo sjutra svi biti nemoćni pred ogoljenim pravnim i institucionalnim nasiljem.,,

Neka javnost ovo analizira a neka se ostave mnogi lažljivih spinova o tzv. odugovlačenju…Jer, valjda nije problem kad se neko bori zakonski za svoja prava, valjda je problem kad imamo ovakve institucije i sudove. Ako to nije tako onda definitivno živimo u društvu dje je sve izvrnuto naopačke ili- “Besudnoj zemlji”- poručio je IVAN Vujović.

Čitaj još:   IVAN Vujović, predsjednik SDP- a: Ide li MILOJKO Spajić stazama VLADIMIRA Leposavića? (foto)

izvor Antena M.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more