IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA TRAGEDIJA i Nesreća u Skoplju: Porodilja skočila kroz prozor… (foto)

Porodilja (39) smrtno stradala je u bolnici u Skoplju od povreda koje je zadobila prilikom pada sa prozora Ginekološko- akušerske klinike u glavnom gradu SJEVERNE MAKEDONIJE…

SKOPLJE: Sjeverna Makedonija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 17. VII. 2022… 00: 38… VELIKA TRAGEDIJA i Nesreća u Skoplju: Porodilja skočila kroz prozor… (foto)

Kako prenose lokalni mediji, nesrećna žena je 2. jula skočila kroz prozor klinike nekoliko dana nakon što je rodila zdravog dečaka.

Ona je odmah sa ozbiljnim povredama prevezena u drugu bolnicu, ali, uprkos naporima lekara, juče je izgubila borbu za život.

Iz GAK negiraju odgovornost za ovaj tragičan slučaj. Državni inspektor je prilikom istrage ustanovio propuste i izdao nalog da se utvrdi odgovornost zdravstvenih radnika koji nisu pružili psihijatrijsku pomoć porodilji koja je u dva navrata imala anksiozne napade nakon porođaja. Ipak, menadžment bolnice kaže da su učinili sve, a da će na izveštaj inspektora zvanično odgovoriti sledeće nedelje.

“Čitav ekspertski kolegijum je pregledao ovaj slučaj, ali niko nije odgovoran za ono što se dogodilo tragičnog dana. Nama je juče stigao izveštaj inspektorata i na isti ćemo odgovoriti u ponedeljak”, rekla je direktorka bolnice Viktorija Jovanovska.

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ OGORČEN: Izjave ABAZOVIĆA su potvrda da''je BORBA SPC-a ZA SVETINJE BILA BORBA ZA UPRAVLJANJE DRŽAVOM''

Kako mediji pišu, žena koja je skočila 2. jula sa prvog sprata je četiri dana ranije rodila zdravu bebu, ali je odmah pokazivala uznemirenost. Navodi se da je klinički psiholog odmah razgovarao sa njom, a kada je drugi put imala anksiozni napad data joj je i terapija i savetovana je dalja procena njenog zdravstvenog stanja. Uoči otpusta navodno je pričala i sa psihijatrom.

Prilikom pada sa sprata porodilja je zadobila teške telesne povrede i odmah je prebačena u drugu bolnicu, gde je nakon dve nedelje podlegla povredama.

Njen sin je ranije otpušten kući i nalazi se sa ostatkom porodice.

izvor (SD)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more