IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: Pregovori su očekivano neozbiljni, nema tu stabilne Vlade… (foto, video)

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković poručio je da – ako se po jutru dan poznaje– onda pregovori o sastavu nove Vlade uvjeravaju kako ona možda neće trajati ni onoliko koliko je trajala vlast Zdravka Krivokapića

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 19. VII. 2022… 19: 45… DANIJEL Živković: Pregovori su očekivano neozbiljni, nema tu stabilne Vlade… (foto, video)

“Pregovori teku očekivano neozbiljno”, rekao je Živković, prenosi portal Analitika.

Gostujući na televiziji E, kazao je i kako oni koji učestvuju u pregovorima saopštavaju da ne znaju šta je finalna ponuda, ali i da su izjave Milojka Spajića i Jakova Milatovića kontradiktorne.

“Ne očekujem stabilnu vlast”, istakao je Živković, dodajući kako misli i da će, bude li djelovala kako se sastavlja, Vlada možda trajati kraće i od one koju je predvodio Zdravko Krivokapić.

Povodom deset principa, on je kazao kako papir trpi sve, a da primjeri funkcionera partija koje učestvuju u razgovorima govore sasvim drugačije – od onih iz Evrope sad koji su protiv NATO-a, do onih iz Demokrata koji idu na parastose Draži Mihailoviću.

Čitaj još:   Reis RIFAT ef. Fejzić: Srebrenica je vrijednosno pitanje– na koju će stranu Crna Gora? (foto)

“Vi na papir možete staviti štošta, ali prema djelima to je sasvim drugačije ponašanje, kao što je bilo i u slučaju Krivokapićeve i Abazovićeve Vlade”, rekao je Živković.

Vlade u kojima nije bilo DPS-a, dodao je, skrenule su sa evropskog puta.

“Ne želimo ništa više da eksperimentišemo”, odgovorio je on na pitanje da li bi DPS podržala novu manjinsku Vladu, koju bi predvodila Evropa sad.

On dodaje kako je iznenađen time što je konstitutivna sjednica Skupštine zakazana za 27. jul, što je mimo Poslovnika.

BONUS VIDEO: Živković: Bez koalicije ‘Zajedno’ nema stabilne evropske vlade

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more