IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA, OD SADA– POTOP: Evo gdje će, kada, i koliko padati u narednih nekoliko dana… (foto, video)

Sunčano, poslijepodne promjena vremena…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 19. VII. 2022… 10: 45… VREMENSKA PROGNOZA, OD SADA– POTOP: Evo gdje će, kada, i koliko padati u narednih nekoliko dana… (foto, video)

Danas će veći dio dana preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Uz jači razvoj oblačnosti od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Uz grmljavinske oblake se očekuju i jaki udari vjetra i lokalna pojava grada. Vjetar uglavnom slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 33 i 37°C, na jugu do 39°C.

U Sarajevu veći do dana pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34°C, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavod

Uz jači razvoj oblačnosti od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Izgledni su obilniji pljuskovi i lokalna pojava grada. Jutarnja temperatura zraka između 16 i 21°C, a dnevna do 39°C.

Čitaj još:   ISTANBUL U KARANTINU: Vodama Bosfora plivaju delfini... (foto)

srijeda 19.07.2023. godine
Dugotrajni period natprosječnih temperatura zraka nepovoljno djeluje na osjetljiviji dio populacije, hronične bolesnike, trudnice, starije osobe i djecu. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, iscrpljenosti, u noći problemi sa snom usljed nedostatka svježine. Neophodno je maksimalno se prilagoditi aktuelnim vremenskim prilikama, reducirati boravke na otvorenom i duže izlaganje suncu, pridržavati se uputa nadležnih službi. Planirane aktivnosti trebali bi provoditi u jutarnji

U četvrtak u Bosni djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Jače grmljavinsko nevrijeme se očekuje u jutarnjim satima, s tim što lokalnih pljuskova može biti veći dio dana. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka između 15 i 20°C, a dnevna do 38°C.

U petak u Bosni djelomično vedro. U drugom dijelu dana širom Bosne se očekuju pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka između 15 i 19°C, a dnevna do 38°C.

U subotu pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Sunčanije na jugu zemlje. Jutarnja temperatura zraka između 14 i 18°C, a dnevna do 35°C.

Čitaj još:   Kapetan iz EDIN Šehić, Bara SPASIO 16 ljudi u Gvinejskom zalivu... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more