IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“SLIJEDE BURNI SATI”: U BiH formirana superćelijska oluja, sada u opasnosti nije samo sjever države… (foto, video)

U opasnosti dio centralne i istočne Bosne…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 23. VII. 2022… 00: 25… “SLIJEDE BURNI SATI”: U BiH formirana superćelijska oluja, sada u opasnosti nije samo sjever države… (foto, video)

Jako olujno nevrijeme koje je u poslijepodnevnim satima zahvatilo Bosnu i Hercegovinu, polako se pomjera prema istoku naše zemlje.

Kako javlja BHMeteo.ba, nevrijeme prati Savu i ide prema istoku naše zemlje. Prvo su se na meti našla mjesta u sjeverozapadnom dijelu BiH, a trenutno su jakim nevremenom pogođeni Prijedor i Bosanska Gradiška.

alt

Grad u Bosanskoj Dubici

– Nevrijeme se kreće prema istoku, držeći se Posavine. U narednim satima veći dio Posavine na udaru nevremena. Sljedeći na redu Srbac i okolina, navode oni.

U međuvremenu, na istoj Facebook stranici objavljeno je nekoliko fotografija na kojima se vidi crno nebo, a jedna slika zabilježena u okolini Prijedora izgleda kao da se na njoj nalazi tornado.

Čitaj još:   OBMANA: Ako ih nije bilo u Manastiru, đe su se krili naoružani ''BRANITELJI CRKVE SRBIJE''?
alt

Nevrijeme u Bužimu (Foto: BHMeteo)

Istakli su da se kod Prijedora formirala superćelijska oluja uslijed čega dolazi do promjene u kretanju nevremena, te se sada očekuje da ono zahvati i određene dijelove centralne i istočne Bosne, prenosi Oslobođenje.

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more