IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VESELINU Veljoviću, određeno zadržavanje do 72 sata… (foto, video)

Bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom optužbi za zloupotrebe i krijumčarenje, određeno je zadržavanje do 72 sata.

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 24. VII. 2022… 14: 25…  VESELINU Veljoviću, određeno zadržavanje do 72 sata… (foto, video)

VESELIN Veljović je prethodno saslušan u SDT zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.

On je jutros uhapšen i saslušan u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO). Pored Veljovića uhapšen je i Mujo Nikočević.

Krivične prijave su podnešene i protiv Aleksandra i Nikole Mrkića.

“Specijalno policijsko odjeljenje je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva danas uhapsilo V. V. i M. N. i protiv njih, ali i protiv A. M. i N. M, koji se traže, podnijelo krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da su učinili krivicna djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje”, kazao je ranije danas državni tužilac i portparol SDT- a Vukas Radonjić.

Čitaj još:   ALEN AJKIĆ: OPSOVAO SAM MU MATER POLICIJSKU, ALI TEK NAKON ŠTO ME IZMLATIO...

Veselin Veljović je bio na čelu Uprave policije u dva navrata– od 2007. do 2011. godine, a potom i od jula 2018. do decembra 2020. godine.

Nakon okončanja prvog mandata, Veljović je bio savjetnik tadašnjeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića za oblast bezbjednosti i odbrane, a u vrijeme Vlade Mila Đukanovića od 2014. godine i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Nakon što je u decembru 2020. napustio policiju, novi radni angažman pronašao je u kabinetu bivšeg predsjednika Mila Đukanovića, čiji je savjetnik za bezbjednost i odbranu bio do 20. maja ove godine.

BONUS VIDEO: ADVOKAT NIKOLA MARTINOVIĆ

IZVOR Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more