IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVA PROMJENA VREMENA: Do kraja sedmice promjenljivo vrijeme, od 8. augusta stabilno i svježije… (foto)

U periodu od 8. do 14. augusta, prognozira se stabilno, pretežno vedro i vjerovatno malo svježije u odnosu na prvu sedmicu augusta. Maksimalne temperature u Bosni rijetko će gdje prelaziti trideset stepeni…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 01. VIII. 2023… 09: 15… NOVA PROMJENA VREMENA: Do kraja sedmice promjenljivo vrijeme, od 8. augusta stabilno i svježije… (foto)

05.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina – Na online meteoroloskom servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snazno nevrijeme na podrucju Bosne i Hercegovine i ostatka Balkana. U Sarajevu od jutarnjih sati pada kisa uz jak vjetar. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Veći dio prvog dana augusta na prostoru Bosne i Hercegovine proteći će u stabilnim vremenskim prilikama, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu.

Pred kraj dana naoblačenje će zahvatiti prvo zapadne krajeve zemlje i tokom noći će se proširiti na ostale krajeve zemlje. Naoblačenje će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu.

utorak, 01.08.2023. godine
Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura su kod osjetljivih osoba moguće umjerene tegobe u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i malaksalosti. Prilikom boravka na otvorenom, poželjno je djelimično reducirati aktivnosti u najtoplijem dijelu dana i izbjegavati duže izlaganje suncu. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

srijeda, 02.08.2023. godine
Slično kao proteklih par dana, ugodnije u prijepodnevnim satima, potom vruće i sparno, uz natprosječne temperature zraka i visoke vrijednosti UV indeksa. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, ne izlagati se pretjeranim naporima i umanjiti boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, glavobolje, dekoncentracije, problemi sa snom usljed manjka svježine u noći. Opšta slika biće lošija u unutrašnjosti zemlje

Čitaj još:   SARAJEVO: Zna se identitet policajca, koji je dilerima odavao službene tajne...

“Od četvrtka poslijepodne do kraja sedmice, preovladavaće pretežno sunčano, ali u središnjim i sjevernim područjima valja računati na poslijepodnevne pljuskove i grmljavinu. Naročito se to odnosi na petak i subotu. U jutarnjim satima u Bosni je moguća jutarnja magla”, navode iz FHMZ-a.

Minimalne temperature variraće pretežno od 12 do 18 stepeni u Bosni, na zemlje do 22. Maksimalne vrijednosti temperatura zraka dosezaće vrijednosti između 26 i 32 stepena u Bosni, do 35 na području Hercegovine.

U periodu od 8. do 14. augusta, prognozira se stabilno, pretežno vedro i vjerovatno malo svježije u odnosu na prvu sedmicu augusta. Maksimalne temperature u Bosni rijetko će gdje prelaziti trideset stepeni.

Jutarnje temperature zraka variraće između 11 i 16 u Bosni, u Hercegovini do 20 stepeni. Najviše dnevne temperature uglavnom u rasponu od 24 do 29 u Bosni, na jugu Hercegovine do 32 stepena C.

Čitaj još:   BORIS Mugoša: Glas građana će se dostojanstveno čuti, vjerujem sve jače i jače...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more