IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAPRAVIO SPISAK SA 25 IMENA, BIO JE PREDUGAČAK: Dječak ubica otkrio šta je uradio prije masakra…

Učenik (14) sedmog razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, u Srbiji, koji je na današnji dan, prije tačno tri mjeseca, počinio jeziv masakr u kojem je iz očevog pištolja ubio devetero vršnjaka i radnika obezbjeđenja, planirao je da ubije mnogo više djece!

BEOGRAD:

On je istražiteljima priznao da je napravio spisak djece čiju je smrt želio, ali je otkrio da je na njegovom prvom spisku bilo preko 25 imena!

  • Napravio sam spisak za odstrijel. Na njemu je bilo preko 25 imena i shvatio sam da je to ipak previše, pa sam od njega odustao. Toga dana, kada sam došao u školu, odlučio sam da pucam redom – navodno je dječak ubica ispričao.

Kada je upitan zašto je to uradio, zar mu to nisu bili drugari koji su mu dolazili na rođendane i on odlazio kod njih, rekao je da nisu.

  • Bio sam odbačen, nisu mi to bili drugovi. Zbog toga sam to uradio – navodno je rekao najmlađi masovni ubica u Srbiji koji je istražitelima ispričao i da ga je na zločin inspirisala dokumentarna serija o masovnim ubicama u školama.

Dječak-ubica, podsjetimo, 3. maja u 8.40 sati sa ruksakom i dva pištolja ušao je u školu, pucao u radnika obezbjeđenja, pa u djevojčice koje je zatekao na hodniku, a onda je ušetao u svoj razred VII/2 koji je bio na času historije i u učionici ubio drugare iz razreda. Devetero vršnjaka i radnik obezbjeđenja ubio je tog jutra, a ranio njih četvero.

Čitaj još:   CNN: Ruskim komandantima izdata naređenja da krenu u napad na Ukrajinu... (foto, video)

Kada je završio krvavi pir, otišao je u školsko dvorište, bacio pištolje i pozvao policiju. Predstavio se, rekao šta je učinio i mirno sačekao da inspektori dođu po njega.

  • Ja sam psihopata– bilo je navodno prvo što je dječak ubica, koji je u to vrijeme imao 13 godina, zbog čega po zakonu nije krivično odgovoran, rekao policajcima.

Istog dana, smješten je na psihijatrijsku kliniku, u kojoj pod najvećim mjerama obezbjeđenja boravi i dalje. Iz stana u kojem je živio sa roditeljima policija je zaplijenila kompjutere, ali i spiskove kao i detaljne planove škole koje je napravio.

Istog dana kada je dječak-ubica počinio masakr, uhapšen je i njegov otac koji je i dalje u pritvoru. On se sumnjiči da oružje koje je imao u legalnom posjedu, a koje je njegov sin koristio kobnog dana, nije pravilno obezbijedio tako da tada trinaestogodišnji dječak ne može da dođe do njega, ali i da je sina vodio u streljanu i učio ga da precizno puca.

U istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv oca, kao svjedok je saslušan i dječak-ubica i to putem video linka koji je uspostavljen između klinike i tužilaštva. Iako je ima pravo da ne svjedoči protiv oca, dječak je odlučio da odgovori na pitanja tužioca, zastupnika porodica oštećenih, advokata oca, ali i samih roditelja djece koju je ubio.

Tokom saslušanja, prema nezvaničnim informacijama, on je priznao da ga je otac vodio u streljanu i bio ponosan na njega kako puca. Da njegovog sina uči da puca otac je navodno angažovao najboljeg instruktora u streljani.

  • Išli smo u streljanu da radimo na našem odnosu. Otac je bio ponosan, pogađao sam koncentrične krugove i grupisao pogotke bez greške – navodno je rekao dječak ubica, kojeg je otac u streljani snimao kako puca, a onda snimke slao i pokazivao prijateljima, hvaleći se sposobnostima svog sina, pišu srbijanski mediji.
Čitaj još:   Fudbalski i košarkaški tim Real Madrida u karantinu... (foto)

izvor Hayat.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more