IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZDATO NARANDŽASTO UPOZORENJE: OVO SU PREPORUKE ZA GRAĐANE…

Izdato narandžasto upozorenje u BiH: “Budite spremni na smetnje i krhotine”

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje od danas 16 sati do 22. jula zbog lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom i pojačanim vjetrom.

Moguća je i pojava grada u tom periodu.,Za vikend znatno svježije i nestabilno vrijeme

Glavnina padavina u cijeloj zemlji je tokom noći na subotu…

BiH: Za vikend znatno svježije i nestabilno vrijeme

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano vrijeme, u drugoj polovini dana postepeno jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu.

Padavine se prvo očekuju na području Krajine i proširiće se na sjever i dio centralne Bosne.

Glavnina padavina u cijeloj zemlji je tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni, na području Krajine do 29.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34 stepena.

U subotu pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

Čitaj još:   VOJIN MIJATOVIĆ SLATKO SE SMIJE VUČIĆU I DODIKU: "Kada gazde kažu ovde veži konja onda nema prigovora"... (foto)

U nedjelju djelomično vedro i nestabilno s lokalnim pljuskovima u Bosni. U Hercegovini padavine se očekuju u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno s kišom i pljuskovima. Glavnina padavina je prije podne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 26 stepeni.

Područje za koje je izdato upozorenje su zapadna, sjeverna, centralna i istočna Bosna.TRENDING Nedim Sladić objavio najnoviju prognozu: ‘Od petka u naše krajeve stiže…’

“Budite spremni na smjetnje i krhotine koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju elaktričnom energijom su mogući. Za sve dodatne informacije obratite se nadležnim institucijama”, saopćeno je iz FHMZ- a.

Čitaj još:   Snažan zemljotres razorio Maroko, poginule najmanje 800 osoba: Totalni haos katastrofa... (foto, video)

ızvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more