IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPOMENA I PORUKA IZ CRNOGORSKE PRAVOSLAVNE CRKVE: “DRITAN Abazović i njegova Vlada su napravili pakt sa đavolom!”

“Taj ništavni pravni akt očekujemo da se u budućnosti, kada nastupe normalne prilike, i zvanično poništi kao što očekujemo da i njegov potpisnik krivično odgovara za krivično djelo veleizdaje Crne Gore koje je počinio”, kazali su iz CPC…

PODGORICA:

Takozvanim temeljnim ugovorom Dritan Abazović i njegova Vlada su napravili pakt sa đavolom i grubo povrijedili Ustav Crne Gore, jer su dali svojinu uzurpatorskoj Crkvi Srbije koja je 1920. godine uvedena na srpskim bajonetima u Crnu Goru, poručili su iz Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) povodom godišnjice od potpisivanja.

Danas je sramna godišnjica od potpisivanja sramnog i veleizdajničkog takozvanog temeljnog ugovora zaključenog na prepad između Vlade Dritana Abazovića i Crkve Srbije na čelu sa patrijarhom Porfirijem Perićem, poručili su iz Crnogorske pravoslavne crkve (CPC).

Kako kažu, potpisivanje tog ugovora bilo je i jeste podrivanje temelja crnogorske države i nacije.

“Kao i izvorni anticrnogorski čin kojim je bespravno i nasilno ukradena i poklonjena državi Srbiji i Crkvi Srbije crnogorska kulturno-i storijska sakralna baština i dio državne teritorije.

Tim takozvanim temeljnim ugovorom Dritan Abazović i njegova Vlada su napravili pakt sa đavolom i grubo povrijedili Ustav Crne Gore, jer su dali svojinu uzurpatorskoj Crkvi Srbije koja je 1920. godine uvedena na srpskim bajonetima u Crnu Goru. ,

Čitaj još:   IRFAN ČENGIĆ: "Draginja Vuksanović je dokazani prijatelj BiH, Dritanu Abazoviću bolje je da šuti!" (foto)

Taj ništavni pravni akt očekujemo da se u budućnosti, kada nastupe normalne prilike, i zvanično poništi kao što očekujemo da i njegov potpisnik krivično odgovara za krivično djelo veleizdaje Crne Gore koje je počinio”, kazali su iz CPC.

BONUS VIDEO: Mitropolit Mihailo: Crna Gora ne može postojati bez Crnogorske pravoslavne crkve

izvor Antena M

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more