IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FOTOGRAFIJE KOJE SLAMAJU SRCA: U poplavama u Sloveniji nastradale BROJNE ŽIVOTINJE… (foto, video)

Ljubljansko sklonište objavilo je savjete za postupanje s kućnim ljubimcima u ekstremnim slučajevima kao što su poplave koje zadnja dva dana haraju Slovenijom.

LJUBLJANA: Slovenije, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 06 VIII. 2022… 12: 15… FOTOGRAFIJE KOJE SLAMAJU SRCA: U poplavama u Sloveniji nastradale BROJNE ŽIVOTINJE… (foto, video)

Voda je u Sloveniji odnijela i mnoge domaće životinje, prema Uredu za sigurnost hrane životinje bi trebale biti smještene na suvo mjesto te im treba osigurati odgovarajuću hranu i vodu.

Internet su preplavile objave o izgubljenim i pronađenim životinjama te s onima koje izgubljene lutaju ulicama.

Na Facebook stranici humanitarnog udruženja Humanitarček objavljene su potresne fotografije ljubimaca koji se bore za preživljavanje s ogromnim poplavama, a u komentarima su se javili brojni ljudi koji su nudili smještaj za ljubimce dok se porodice, koje su morale biti evakuisane, ne snađu.

Mnoge su životinje izvučene iz nabujalih rijeka, neke su pobjegle od straha tokom evakuacija pa ih sada vlasnici očajnički traže.

Čitaj još:   NOVI PAZAR- SLAVI POBJEDU Redžepa Tajipa ERDOGANA: Sirene i baklje na ulicama, Turska ide u drugi krug! (foto, video)

Savjeti koje su dali vlasnicima su sljedeći: držite životinje u kući (posebno noću), osnovne potrepštine za životinju stavite na lako dostupno mjesto, ne zaboravite dokumente svoje životinje tokom evakuacija, prenosi slovenački portal 24ur.

Dodaju da gubitak životinje tokom ekstremnih događaja mogu odmah prijaviti Skloništu Ljubljana koje će im potom javiti je li životinja u međuvremenu pronađena. Ako pak pronađu životinju, treba je obuzdati, ograničiti joj kretanje i smjestiti je na sigurno, suvo mjesto.

U slučaju promjene zdravstvenog stanja životinje potrebno je obavijestiti veterinara, a ukoliko dođe do uginuća treba pozvati veterinarsko- higijensku službu, prenosi Jutarnji.hr.

Za regionalni portal iBalkan.net dešavanja oko nevremena u regionu prati ĐIĐA Bojadžić

BONUS VIDEO: Mnogi Slovenci zbog poplava nisu spavali u svojim kućama

izvor iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more