IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pismo iz Njujorka: Gospodine MILOJKO Spajiću, uozbiljite se- VAŠA Kampanja i obećanja su IGRE bez GRANICA… (foto, video)

Vaše pravo je da određujete nosioce pojedinih vladinih resora i da postavljate ministre. No, Vaše pravo nije da odugovlačite Vama stečeno pravo i pravite vašar od svega toga.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 06 VIII. 2022… 12: 15… Pismo iz Njujorka: Gospodine MILOJKO Spajiću, uozbiljite se- VAŠA Kampanja i obećanja su IGRE bez GRANICA… (foto, video)

Samo odugovlačenje i više puta sastančenje sa istim predstavnicima parlamentarnih partija je neozbiljno i dokazuje da nijeste odlučni ili, kako izgleda, i ne želite da obavljate funkciju predsjednika Vlade

Džavih Kahari

Gospodine Spajiću, izbori su prošli i, po postignutim rezultatima, Vi zaslužujete da nosite ulogu mandatara za formiranje nove vlade. U svakom slučaju, Vaše pravo je da određujete nosioce pojedinih vladinih resora i da postavljate ministre.

No, Vaše pravo nije da odugovlačite Vama stečeno pravo i pravite vašar od toga. Samo odugovlačenje i više puta sastančenje sa istim predstavnicima parlamentarnih partija je neozbiljno i dokazuje da nijeste odlučni ili, kako izgleda, i ne želite da obavljate funkciju predsjednika vlade.

Takva uloga je mnogo odgovornija od funkcije predsjednika države, koja Vam je sticajem okolnosti izmakla, pa ste sada na muci u ovoj drugoj varijanti.

Kampanja i obećanja

Gospodine Spajiću, jedno je voditi kampanju i populističkim obećanjima osvojiti povjerenje crnogorskog naroda, a sasvim je drugo kada takvo povjerenje treba i opravdati. Pa, izgleda da Vam se zbog toga i ne žuri, a kako stvari stoje radije bi išli na nova obećanja ili nove izbore.

Davanjem žmigavca da skrećete ulijevo ili prema zapadu, a vozite prema istoku, odnosno skrećete udesno je prvo za saobraćajnu kaznu, a drugo dovodite one koji su iza vas u opasnu situaciju. Samo da pojasnim, oni koji su iza Vas nijesu novoizabrani ili, bolje reći, sebepostavljeni političari jer oni većinom skreću i bez davanja žmigavaca, nego crnogorski narod

koji je još od 2020. u opasnosti od gubljenja onog najosnovnijeg – sopstvenog identiteta i sopstvene države, što bi se u saobraćaju reklo– glave.

Davanjem žmigavca da skrećete ulijevo ili prema zapadu, a vozite prema istoku, odnosno skrećete udesno je prvo za saobraćajnu kaznu, a drugo dovodite one koji su iza vas u opasnu situaciju.

Samo da pojasnim, oni koji su iza Vas nijesu novoizabrani ili, bolje reći, sebepostavljeni političari jer oni većinom skreću i bez davanja žmigavaca, nego crnogorski narod koji je još od 2020. u opasnosti od gubljenja onog najosnovnijeg – sopstvenog identiteta i sopstvene države, što bi se u saobraćaju reklo – glave.

Čitaj još:   General Rahim Ademi napustio HGZ: Duboko su me uvrijedili, ponizili i postupili kao da sam četnički general... (foto, video)

Ovaj narod očekuje da obećanja na djelu sprovedete ili bar dio od svega toga. Ovaj narod očekuje da Klinički centar omogući trudnicama toplu vodu, umjesto one zagrijane na suncu pored prozora u plastičnim flašama.

Ovaj narod očekuje da se na trajektu Kamenari – Lepetane čeka bar onoliko koliko se čekalo za vrijeme Banovine, a ne nekoliko časova više. Ovaj narod očekuje ubrzani pristup Evropi, a ne nepriznavanje pojedinih država.

Ovaj narod očekuje nove puteve, manje gužve na aerodromima, veći broj letova, bolju povezanost sa svijetom. Ovaj narod očekuje nove škole, bolje uslove školovanja, nove zdravstvene objekte, a ne podizanje trgova vjerskim poglavarima i trošenje društvenih prihoda za liječenje vjerskih kompleksa ministra u sadašnjoj vladi.

Ovaj narod očekuje poštovanja države, zastave te države, državne himne, a ne znakove pravca kretanja. Ovaj narod očekuje primanja od hiljadu eura, bolje penzije i socijalne zaštite, a ne isticanje irelevantnih statističkih podataka. Ovaj narod očekuje priliv prihoda i nove investicije, a ne memorandume o saradnji. Ovaj narod očekuje priliv stranih valuta, a ne onih kriptovanih. Ovaj narod očekuje i očekuje, a i od Vas zavisi da li će dočekati.

Vi to možete i morate, koristeći crnogorsku genetiku, japansko obrazovanje i jevrejsku logiku. Japanci ne kasne, Vi to dobro znate, Vi ste se uvjerili sa djevojkama iz Japana da na sastanke nikad nijesu kasnile. Lider treba da bude odlučan, konkretan, bez ustupaka, da ne kasni, lideri postavljaju uslove, a drugi ih prihvataju ili odbijaju, a nikako ne pregovara do unedogled.

Igre bez granica

Gospodine Spajiću, u izbore se ulazi sa već određenim pravcima u formiranju vlade, i najveći broj rješenja ste trebali već da imate. Vi jedino znate sa kojima nećete, a ne sa kojima hoćete, što je još jedan znak da ne posjedujete liderstvo, odnosno odlučnost, koje su potrebne za vođenje države.

Liderstvo je urođeno, a znači i iskrenost, riješenost i osvaja povjerenje. Neodlučnost, kalkulacije i želja da se udovolji zahtjevima onih koji su od rođenja nezadovoljni je dokaz da ne posjedujete liderske sposobnosti. Te sposobnosti su preduslov za uspješno vođenje porodice, a umnogome više za vođenje države.

Čitaj još:   UŽAS I JEZA u Beogradu- POLICIJA u ŠOKU: Dječaka (12) ubio brat! (foto)

Ovaj narod je Vama i Vašoj grupi povjerio, u ovim političkim okolnostima ili kalkulacijama, veoma dobar broj glasova, a zauzvrat kaznio one koji su izgubili to povjerenje. Vjerujte mi, ovaj narod ima strpljenja i vjeruje u Vas, nemojte iznevjeriti to povjerenje jer ga nikada nećete vratiti.

Ne sumnjam da ćete i uz najgore rezultate po državu ostvariti ličnu materijalnu korist i korist za one uz Vas. Možete i poslije mandata otići da živite negdje gdje je kriptovana valuta već umnogome prihvaćena kao sredstvo plaćanja, ali, ako Vas ne zapamti po dobru, ovaj Vam narod neće nikada oprostiti.

Gospodine Spajiću, ubrzajte proces, predložite vladu, odlučno pristupite poslu koji je pred Vama, nema vremena za igre bez granica.

(Autor je finansijski analitičar)

BONUS VIDEO: PES: Bit ćemo glavni konstituent Vlade, Milojko Spajić novi premijer

izvor Pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more