IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GI “21. maj”: Crnogorske stranke, čelnici i brojni abonenti devastirali državu i srozali društvo… (foto)

Crnogorske stranke, njihovi čelnici i brojni stranački abonenti devastirali su državu i srozali društvo. Vladajuće stranke iz tzv. avgustovske većine, osim što su beogradske marionete i lakeji spske crkve, višestruko su dokazali da su neznalice i replikanti najgorih praksi iz vremena DPS-a. Zato im je jedino preostao slaboumni ‘argument’ kojim sebe brane tako što govore ‘a šta je DPS radio’, ocijenili su u Građanskoj inicijativi ‘21. maj’.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 07. VIII. 2023… 11: 38… GI “21. maj”: Crnogorske stranke, čelnici i brojni abonenti devastirali državu i srozali društvo… (foto)

Time, kako kažu u GI “21. maj”, svoju nesposobnost relativizuju putem “spasonosnog” poređenja sa manama prethodne vlasti…

”S druge strane, ovakva opozicija, koja ima i tu nesreću da je opadajući DPS još uvijek najbrojnija oponirajuća stranka, ključni je oslonac vladajućih diletanata”, kažu u GI “21. maj”.

Dok su, kako kažu, sve manje opozicione stranke odavno upitne sa stanovišta bilo kakvog šireg smisla, dotle je, ističu, “DPS hronično zaglavljen u nemoći i kukavičluku”.

”Umjesto da se u toj partiji makar dvoje ljudi odvaži i zatraži raskid sa kompromitujućim dijelom Đukanovićevog nasljeđa, kao i sa sumnjivim kolegama i mutnim pokroviteljima koji tu partiju guraju u propast, svjedoci smo da ova stranka i dalje izigrava dogmatičnog čuvara državotvornih tekovina.

Čitaj još:   FORCA: Bilo koji vid prisustva proslavi u Banjaluci je podrška politici Radovana Karadžića i drugih bivših đavoljih šegrta... (foto, video)

Pritom, svaki kritički osvrt na račun Đukanovića koji umjesto da oslobodi javnost svog prisustva iza kulisa i dalje upravlja strankom, njegove apologete žele predstaviti kao atak na “suverenističko jedinstvo”. I to uprkos činjenici da je upravo DPS svojom monopolskom, manipulatorskom i kleptokratskom politikom podrio državne i nacionalne interese i predao Crnu Goru u ruke mlađanih populista, Porfirijevih doušnika i Vučićevih marioneta”, naglašavaju u GI “21. maj”.

Zato je, kako kažu, bitno da, dok većina građana “ne progleda” ova politička klasa bude predmet bespoštedne kritike što uključuje i ignorisanje izbora u režiji ovakvih stranaka.

”Naravno, uz kritiku je nužno ponuditi i progresivna rješenja koja će pružiti šansu da se crnogorska država oporavi i postane dio EU. Međutim, ono što je sigurno to je da ovakve partije iz vlasti i opozicije i njihovi lideri nijesu i ne mogu biti dio progresivnih rješenja. Oni su bili i ostali dio problema koga se treba što prije osloboditi”, zaključeno je u saopštenju.

Čitaj još:   GI “21. maj”: Zašto niko iz vlasti ne kaže da je uzrok NATO bombardovanja bila Miloševićeva zločinačka politika? (foto)

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more