IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nevrijeme pogodilo Sarajevo, kolaps u saobraćaju: Više gradskih ulica poplavljeno… (foto, video)

Jako nevrijeme danas popodne je pogodilo Sarajevo i izazvalo kolaps u saobraćaju u pojedinim dijelovima grada.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 07. VIII. 2023… 18: 38… Nevrijeme pogodilo Sarajevo, kolaps u saobraćaju: Više gradskih ulica poplavljeno… (foto, video)

Kiša koja je u Sarajevu počela padati danas oko 14 sati dovela je do kolapsa na saobraćajnicama u pojedinim dijelovima grada.

Velika količina kiše koja je pala u glavnom gradu BiH dovela je do plavljenja pojedinih ulica, a prema fotografijama trenutno je najteže u ulici Safeta Zajke u Boljakovom Potoku, naselju Hrasno i podvožnjaku koji vodi u Buća Potok.

U ulici Safeta Zajke došlo je do potpunog kolapsa s obzirom da je uslijed velike količine padavina, voda u potpunosti poplavila saobraćajnicu zbog čega su se automobili našli zaglavljeni te im je onemogućeno kretanje.

Više gradskih ulica u Sarajevu poplavljeno…

Osim toga, kiša je uzrokovala i blokadu u saobraćaju i u ostalim gradskim ulicama. Kako se može vidjeti na fotografijama koje je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba, poplavljen je i podvožnjak u Buća Potoku i ulica Džamijska u Hrasnom.

Posebno teško je bilo u naselju Stup, gdje je poplavljena Stupska petlja, zbog čega su vozači bili primorani da voze čak i trotoarima, objavili su sarajevski mediji.

Čitaj još:   NAKON SKANDALA MASKE SU PALE: DRITAN Abazović je ČETNIK i SVETOSAVAC, zakleo se na vjernost srBstvu! (foto, video)

Zbog poplavljenih ulica saobraćaj je bio otežan i u Buljakovom potoku, naselju Hrasno i podvožnjaku koji vodi ka Buća potoku.

Federalni hidrometeorološki zavod najavio je padavine u BiH tokom cijelog dana.

Prema prognozi, večeras se širom zemlje očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina.

Lokalno u centralnim i istočnim područjima BiH su moguće intenzivnije padavine, praćene jakim udarima vjetra.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) do kraja dana također prognozira padavine. Večeras se širom zemlje se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno u centralnim, istočnim područjima Bosne su moguće intenzivnije padavine, prećene jakim udarima vjetra, što može usloviti pojavu urbanih poplava.

Sutra će u centralnim i istočnim područjima Bosne prije podne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni.

U Sarajevu prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom poslijepodneva. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna oko 23.

BONUS VIDEO: Haos u Sarajevu: Poplavljene ulice, kolaps saobraćaja, automobili zaglavljeni u vodi

Čitaj još:   GABRIJEL Eskobar: JAKOV Milatović saglasan sa američkim stavom o vladi, uvjereni smo da je razumio ono što smo mu prenijeli... (foto, video) 

izvor iBalkan.net/ agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more