IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vlasnik plaže u Baru OTJERAO “maloljetnu Rožajku Ilmu Agović” sa plaže zbog burkinija- kupaćeg kostima muslimanki: Za tužilaštva nema elemenata krivičnog djela… (foto, video)

Maloljetna I.A. pojavila na jednoj plaži u Baru odjevena u burkini, kupaći kostim muslimanki s hidžabom, prišao im je gospodin koji se predstavljao kao gazda– zakupac plaže i na veoma ružan i primitivan način sa uvredljivim riječima je otjerao, prenosi portal Rožaje Vijesti.

BAR: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 07. VIII. 2023… 19: 38… Vlasnik plaže u Baru OTJERAO “maloljetnu Rožajku Ilmu Agović” sa plaže zbog burkinija- kupaćeg kostima muslimanki: Za tužilaštva nema elemenata krivičnog djela… (foto, video)

Gazda plaže izjavio da ih tjera zato što mrzi muslimane Nema mjesta na barskoj plaži..

Državne tužiteljke u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici ocijenile su da u radnjama vlasnika privatne plaže nema elemenata krivičnog djela.

Otac djevojke Selvedin Agović prijavio je barskoj policiji da je njegovu kćerku vrijeđao Dragan Đurović vlasnika lokala ,,Rocky Beach”, u mjestu Utjeha, u Baru.

“Oko 20,45 časova 6. avgusta, u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Bar pristupio je S.A.(45.), iz Belgije, koji je prijavio da je njegovu kćerku vrijeđao vlasnik ugostiteljskog objekta ,,Rocky Beach”, u navedenom objektu, u mjestu Utjeha, u Baru, D.Đ. (64) i da zbog navodnih pravila plaže nije dozvolio da uđe na plažu u burkini kupaćem.

Čitaj još:   STANKO Radulović: Topovsko meso srpskog nacionalizma... (foto)

O događaju su obavještene državna tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva, u Baru, kao i državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu, u Podgorici, koje su se izjasnile da u navedenim radnjama nema elemenata bića bilo kog krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, saopšteno je iz policije.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar će, kako se navodi, postupati po prijavi.

“Nakon prikupljanja svih potrebnih obavještenja, ukoliko se utvrdi da u radnjama postoje elementi bića prekršaja, biće pokrenut prekršajni postupak”, dodaju u saopštenju.

Kako je porodica Agović koja je doživjela neprijatnost u Baru ispričala za portal Rožaje Vijesti po ulasku na plažu, čim ih je gazda plaže ugledao, “brzim hodom je krenuo prema nama sa povišenim tonom i uvredljivim riječima da odmah napustimo plažu”.

“Na pitanje ,,Zašto?’’ odgovorio kako je ona babaroga i kako će navodno da mu rastjera goste koji su ,,normalni’’. Zaista bruka i sramota”, stoji u poruci dostavljenoj portalu Rožaje Vijesti.

Porodica Agović je iz Rožaja a inače živi u Belgiji, te slobodne dane provodi na crnogorskom primorju.

“Nadamo se da će nadležne institucije i organi države Crne Gore reagovati time što će precesuirati gospodina koji jasno i nedvosmisleno širi i raspiruje vjersku netrpeljivost i očiglednu diskriminaciju”, prenosi rožajski portal.

Čitaj još:   VELIKA TUGA: Na Ahiret preselio PROF. DR.SC. ESAD ALIBAŠIĆ, DR. MED. PRIM. SPECIJALISTA PORODIČNE/ OBITELJSKE MEDICINE i profesor na Medicinskom fakultetu u Tuzli... (foto)

BONUS VIDEO: Dragan Đurović vlasnika lokala ,,Rocky Beach”, u mjestu Utjeha, u Baru.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more