IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOSIJE DEMOKRATA: Političke amebe i četnici bez brade… (foto)

Demokrate na čelu sa Aleksom Bečićem već godinama su poznate kao partija koja sebe nastoji da predstavi kao građansku i proevropsku, a njihovi funkcioneri su čuveni po tome što se ne izjašnjavaju po bilo kom delikatnom identitetskom pitanju.

Nakon subote sve se promijenilo, a spašavanje sramnog neočetničkog provokatara konačno je razotrkrilo sklonost Bečića, Bogdanovića i ekipe ka otvorenom velikosrpstvu i klerofašizmu u čijoj je biti negiranje Crne Gore i Crnogoraca…

Sjednica Skupštine opštine Nikšić održana u subotu pokazala je da u Crnoj Gori bilo koji primitivni, zadrigli neočetnički provokator, koji je uz pomoć beogradske finansijske i logističke podrške došao na funkciju, može nekažnjeno da na najprizmeniji način vrijeđa državu i da za to ne snosi nikakve političke posljedice.

Podsjetimo, u subotu je na sjednici SO Nikšić odlučeno da se u lokalnom parlamentu neće raspravljati o smjeni neočetničkog provokatora na mjestu predsjednika opštine Marka Kovačevića Šubare, čime je  dokazano da su primitivci iz neočetničke škole ’’ugroženog velikosrpstva’’ trenutno nedodirljivi.

Osim što je potvrđena notorna činjenica koje smo odavno svjesni, na površinu je isplivalo suštinsko ideološko opredjeljenje grupacije političkih ameba koje su svoje neočetničke, klerikalne i ruralne svjetonazore godinama krile ispod šminke političke demagogije i tri broja manjih odijela.

Kriptočetnici iz Demokrata sa momirovcem Jakovom Milatovićem

Međutim, Demokrate Alekse Bečića koliko god se šminkali i koliko god se trudili da izgledaju uglađeno sa svojom graDŽanskom demagogijom, više ne mogu da skrivaju suštinu svoje politike koja se svodi na velikosrpstvo i ruralno političko svetosavlje.

Obrijane ’’demokratske’’ brade

Pored predstavnika profesionalnih velikosrba u nikšićkoj vlasti iz NSD, DNP i SNP, predlog za skidanje glasanja o smjeni Kovačevića sa dnevnog reda podržali su i odbornici URA, partije koja se u posljednje tri godine profilisala kao neskriveni projekat Beograda i srpske BIA- e.

Uz ove partije salonski velikosrbi iz Demokrata takođe su odbili da se glasa o smjeni Kovačevića, čime su po ko zna koji put pokazali da se njihov negatorski i ponižavajući odnos prema državi ne razlikuje od odnosa koji imaju neočetničke partije.

Demokrate na čelu sa Aleksom Bečićem već godinama su poznate kao partija koja sebe nastoji da predstavi kao građansku i proevropsku, a njihovi funkcioneri su čuveni po tome što se ne izjašnjavaju po bilo kom delikatnom identitetskom pitanju. 

Nakon subote sve se promijenilo, a spašavanje sramnog neočetničkog provokatara konačno je razotkrilo sklonost Bečića, Bogdanovića i ekipe ka otvorenom velikosrpstvu i klerofašizmu u čijoj je biti negiranje Crne Gore i Crnogoraca.  

Nemanja Vuković i Marko Kovačević Šubara na parastosu Draži Mihailoviću

U prilog tome da su Demokrate samo ’’neočetnici bez brade’’, govori i to što su služenju parastosa četničkom zlikovcu i vrhovnom komandantu koljačkih odreda, Draži Mihailoviću, u Sabornom Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću 17. jula prisustvovali funkcioneri  Demokrata– predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković  i Mitar Goranović.

Čitaj još:   NIJEMCI IZ BERLINA O CRNOM SCENARIJU U BOSNI I HERCEGOVINI: Bošnjačka većina bila bi sposobna za odbranu zemlje... (foto, video)

Takođe, svi  koji su bili na koncertu kontroverznog benda Beogradski sindikat u Nikšiću su imali priliku da vide funkcionere i odbornike Demokrata kako u glas sa članovima benda pjevaju njihove pjesme koje obiluju velikosrpskim fašizmom, glorifikacijom zločina i pozivanjem na nova ratna razaranja.

Međutim, ovo su samo najskorije neslavne epizode u režiji funkcionera Demokrata koje ukazuju da koliko god bježe od četnofašizma i nastoje da izgledaju uglađeno i prefinjeno, ne mogu sakriti ljubav prema smrdljivim, masnim četničko-popovskim bradama.

Anticrnogorstvo salonskog neočetnika

Neoborivih dokaza da su Demokrate u stvari tvrdokorni kriptočetnici ima na pretek. O tome govore i aktivnosti predsjednika Opštine Kotor iz ove stranke, blaziranog velikosrbina koji se krije iza podmukle maske trule graDŽanske priče– Vladimira Jokića. U opštini na čijem je čelu ovaj mladi podmukli licemjer iz škole demagogije Alekse Bečića, već duže vremena kipti od anticrnogorske histerije i cenzure!

Lokalna vlast u Kotoru na čelu sa perjanicom Demokrata Jokićem, zabranila je promociju knjige „Najveći zločin u istoriji“, autora Jovana Čubranovića, sredinom februara. Čubranovićeva knjiga, dokument o teroru nad Crnogorcima, nakon 1918. očigledno nije bila po volji Bečićevim Demokratama, pa je uprava Kulturnog centra povukla ranije datu saglasnost da se promocija održi.

Mladi prikriveni četnik i negator Crne Gore i Crnogoraca – Vladimir Jokić

Samo par sedmica nakon te manifestacije fašizma i diskriminacije, u Kotoru je uslijedila nova cenzura humorističko-satiričnog časopisa „Karampana“ koji izlazi od 1926. godine na dan održavanja karnevala. Iako je bilo sporadičnih pritisaka vlasti da se utiče ili pokuša cenzurisati sadržaj „Karampane“, to se, prema kazivanju starih kotorskih feštađuna, do tada nije dešavalo.

Jokićev kolega iz Demokrata koji je na čelu opštine Herceg Novi, Stevan Katić takođe je poznat po njegovanju ideologije velikosrpstva i klerikalnog, ratnohuškačkog svetosavlja. Kada je krajem avgusta prošle godine lider svetosavske sekte (SS) i operativac ruskog SVR Prvoslav Perić – Porfirije  boravio u Herceg Novom, Katić se pobrinuo da njegov ideološki nalogodavac u praksi vidi da se na jugu Crne Gore sprovodi nacistički projekat ’’srpski svet’’.

Transparent u Herceg Novom prilikom dolaska operativca SVR Perića: Katić podržao srpsku hegemoniju

Uoči dolaska Porfirija po Herceg Novom su se vijorile srpske trobojke, a raširen je bio i transparent na kome je pisalo: ”Ponositu Srpsku Boku danas sunce sreće krije – Dobro doš’o međ’ Novljane sveti oče Porfirije”.  Na ove zastave i transparente iz lokalne uprave nije bilo reakcija, što znači da je velikosrpstvo i genocidno svetosavlje glorifikovano uz odobrenje Katića i Demokrata.

Uvijek spremni da podrže negaciju i ponižavanje Crne Gore

Demokrate su poznate i po tome što podržavaju nestajanje Crne Gore i skrnavljenje državnih simbola.

Upravo je u Herceg Novom na otvaranju 34. Filmskog festivala dogodio incident kada je prilikom intoniranja državne himne ženska osoba koja je izvodila himnu izmijenila stihove iz četvrte strofe. Ovaj sramni čin naravno nije smetao Katiću i Demokratama koji se nijesu oglašavali, niti im je padalo na pamet da reaguju.

Čitaj još:   Toplotni nalet, umrlo 148 ljudi... (foto i video)

Inače, Herceg Novi je poznat kao stecište velikosrpstva i menifestacija na kojima se redovno negira crnogorska nacija i državnost, naravno sve to afirmiše partija na čelu sa Aleksom Bečićem.

Još jedna istaknuti funkcioner Demokrata za koga se može reći da je negator Crne Gore i pritajeni svetosavski neočetnik je Dragan Krapović.

Ovaj Bečićev visoki funkcioner i poslanik Demokrata 2018. godine u Budvi, na proslavi stogodišnice sramne podgoričke skupštine, otvoreno je glorifikovao nestanak crnogorske države dok je sjedio u prvim redovima Mediteranskog sportskog centra je uz lidere DF-a i pojedine srpske političare. Ako tome dodamo da su u Budvi prije proslave postavljani bilbordi koji glorifikuju ulazak srpske vojske na teritoriju Crne Gore 1918. godine, jasno je koju politiku zastupaju Demokrate.

Visoki funkcioner Demokrata Dragan Krapović slavi nestajanje Crne Gore 2018. godine u Budvi

Osim predsjednika opština na primorju, Demokrate su i u opštinama na sjeveru dosljedne svojoj politici negiranja Crne Gore i Crnogoraca. Funkcioner Bečićeve partije Vladimir Martinović, čim je zasjeo u fotelju predsjednik Opštine Kolašin, potpisao je ugovor sa šefom crnogorske filijale SS Jovanom Mićovićem kojim su obezbijeđena finansijska sredstva u iznosu od 50.000 eura za izgradnju i postavljanje spomen-obilježja jednom od najvećih negatora Crnogoraca u istoriji Amfilohiju Radoviću.

Ovo su samo neki od primjera koji ukazuju da spašavanje neočetničkog saborca Marka Kovačevića Šubare nije incident, već pravilo i ideološka matrica po kojoj funkcionišu Bečićevi ’’obrijani četnici’’ iako se kriju iza političke ameboidnosti, demagogije i licemjerja.

Piše: Balša Knežević

izvor: http://aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more