IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAKON UBISTVA I NEREDA U GRČKOJ: Zbog divljanja “HULIGANA” iz Hrvatske u Atini odgođen meč između AEK- a i Dinama… (foto)

Meč između grčkog AEK- a i zagrebačkog Dinama koji je trebao biti odigran večeras u okviru trećeg pretkola Lige prvaka odgođen je nakon sinoćnjeg divljanja navijača hrvatskog kluba na ulicama Atine.

Nakon svega što se dogodilo sinoć u noćnim satima, UEFA je odlučila odgoditi utakmicu, budući da je tokom nereda bilo ozbiljno povrijeđenih, pa i jedan smrtni slučaj.

Stradao je 22-godišnjak, a prve informacije govore da je imao višestruke ubodne rane koje su mu nanesene nožem. U neredima je povrijeđena i 13-godišnja djevojčica.

U neredima je uhapšeno ukupno 96 osoba, od kojih 87 Hrvata, dok su ostali navijači AEK-a.

Vezano za nerede koji su se dogodili sinoć oglasio se i GNK Dinamo:

“GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Ateni, u kojima su prema izvještajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, naši navijači bili uključeni u incident s navijačima grčkog nogometnog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrijednostima i etikom koje promičemo kao klub i zajednica”, naveli su između ostalog u saopštenju, prenosi N1.

Čitaj još:   Predsjednica Kosova VJOŠA Osmani: "Ilegalne srpske strukture pretvorene u kriminalne bande, napale kosovsku policiju, KFOR i novinare"... (foto, video)

Ostaje da se vidi da li će UEFA protiv Dinama pokrenuti bilo kakav disciplinski postupak, budući da je prisustvo gostujućih navijača bilo zabranjeno. Uprkos tome, veća grupa navijača gostiju uspjela je doći do ulaznica i otputovati u Grčku kako bi posmatrala meč.

Utakmica između AEK-a i Dinama trebala se igrati sa početkom od 20:45.

izvor: sourse.ba

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more