IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL- “ZATO ŠTO MRZIM MUSLIMANE”! HAOS NA PLAŽI KOD UTJEHE! Poslije svađe zbog HIDŽABA porodica iz Sandžaka izbačena sa plaže! (foto, video)

Na snimku se navodi da je do svađe došlo jer se žena kupala u hidžabu i da je zbog toga izbačena sa plaže…

BAR: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, utorak, 08. VIII. 2023… 00: 38… SKANDAL- “ZATO ŠTO MRZIM MUSLIMANE”! HAOS NA PLAŽI KOD UTJEHE! Poslije svađe zbog HIDŽABA porodica iz Sandžaka izbačena sa plaže! (foto, video)

“Nas 300 treba vama da se prilagođavamo” vikao vlasnik plaže…

Snimak sa jedne plaže u blizini Utjehe u Crnoj Gori usijao je mreže. Na kratkom video-zapisu vidi se da se čovjek, za koga se navodi da je vlasnik plaže raspravlja se ženom.

Na snimku se navodi da je do svađe došlo jer se žena kupala u hidžabu i da je zbog toga izbačena sa plaže, ali za tu informaciju nema potvrde.

– Trista gostiju se buni protiv toga. I nas 300 treba vama da se prilagođavamo- navodi čovjek, a onda tokom svađe izgovara “zato što mrzim muslimane”. On je nastavio da priča, ali snimak je na tom mjestu isječen.

Čitaj još:   Nije to ista Kolinda,ne znamo ko je ona...

Zasad je nejasno kako je došlo do svađe

Incident, je izazvao veliku prašinu i kritike javnosti, istovremeno otvarajući pitanja o toleranciji i jednakosti na Crnogorskom primorju, navodi Sandžakpress.

SNIMAK INCIDENTA

Navodi je riječ o plaži “Rocky beach” u blizini Utjehe i da je vlasnik plaže izbacio porodicu, “jer je ćerka nosila hidžab”.

– Porodica je došla na plažu kako bi uživala u sunčanju i morskim radostima. Međutim, situacija se naglo pogoršala pošto je vlasnik plaže intervenisao i pokazao netoleranciju prema nošenju hidžaba.

Na snimku se, navodi se, jasno čuje rasprava između vlasnika plaže i porodice, tokom koje je vlasnik izjavio:

“Zato što mrzim muslimane”. Ovakva izjava izazvala je oštru reakciju prisutnih i izazvala negativne komentare na društvenim mrežama.

Kako su mnogi ukazali, plaža Rocky beach često privlači posetioce iz muslimanske zajednice, posebno Bošnjake i Albance.

Negativan odgovor vlasnikov postupak ukazuje na zabrinutost zbog moguće diskriminacije i netolerancije prema vkerskim manjinama- navodi Sandžakpress.

Očekuje se reakcija nadležnih službi Crne Gore i ispitivanje svih okolnosti.

Čitaj još:   DRAGAN BURSAĆ OTVORENO: Vučić je Dodiku zavrnuo ruku i on je u problemu, potez Draška Stanivukovića ne miriše na dobro… (foto)

(Kurir.rs)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more