IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOS u SAD: FBI agenti u pucnjavi ubili muškarca koji je prijetio smrću Džou Bajdenu… (foto, video)

Muškarac iz Jute upucan je i ubijen tokom racije FBI- ja rano ujutro, potvrdio je FBI…

SOLT LEJK SITI: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 10. VIII. 2023… 00: 38… HAOS u SAD: FBI agenti u pucnjavi ubili muškarca koji je prijetio smrću Džou Bajdenu… (foto, video)

Agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) ubili su čoveka optuženog da je pretio predsedniku Amerike Džou Bajdenu, uoči njegovog dolaska u saveznu državu Jutu.

Specijalni agenti su pokušali da uruče nalog Kregu Delijuvu Robertsonu u domu u mestu Provo, južno od Solt Lejk Sitija, kada je došlo do pucnjave oko 6.15 ujutru, navodi se u saopštenju FBI-a.

Robertson je u ponedeljak na društvenim mrežama objavio da je čuo kako Bajden dolazi u Jutu i da planira da obuče kamuflažnu uniformu i “očisti prašinu sa snajperske puške kalibra 24 milimetra”.

U objavi je nagovešteno da on zaista poseduje snajper dugog dometa i brojna druga oružja, kao i kamuflažnu opremu, navodi se u sudskim dokumentima.

Robertson je takođe pomenuo „ubistvo predsednika“ i uputio pretnje okružnom tužiocu Menhetna Alvinu Bregu, američkom sekretaru za pravosuđe Meriku Garlandu i državnoj tužiteljki Njujorka Leticiji Džejms.

Čitaj još:   PANIKA, 23 LJUDI PUŠTENO SA KRUZERA BEZ TESTA: Stravična greška koja može mnoge koštati života! (foto)

„Pravo je vreme za jedan ili dva atentata na predsednika. Prvo Džo pa Kamala (potpredsednica SAD)!!!”, tvrde nadležni da je Robertson napisao u objavi na Fejsbuku u septembru 2022. koja je uključena u podneske.

Robertsonov advokat nije odmah naveden u sudskim dokumentima. Nisu odmah objavljeni ni dalji detalji o pucnjavi, koju istražuje FBI.

Bajden se trenutno nalazi na proputovanju na zapadu SAD.

On je sredu bio u Novom Meksiku, gde je govorio u fabrici koja će proizvoditi vetrogenerator. Kasnije tokom dana bi trebalo da odleti u Jutu.

Očekuje se da će u četvrtak posetiti bolnicu za veterane kako bi razgovarao o zakonu kojim se proširuju beneficije za tu grupu stanovništva.

BONUS VIDEO: FBI fatally shoots man accused of making violent threats against Biden and Alvin Bragg

izvor: Asošijejted Pres

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more