IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kosanica kod Pljevalja bila je najhladnija u Crnoj Gori: NA BALKANU JE TO PRAVI FENOMEN- usred AVGUSTA osvanula u MINUSU! (foto, video)

Selo Kosanica kod Pljevalja bilo je u srijedu ujutru najhladnije mjesto u Crnoj Gori…

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 11. VIII. 2023… 00: 38… Kosanica kod Pljevalja bila je najhladnija u Crnoj Gori: NA BALKANU JE TO PRAVI FENOMEN- usred AVGUSTA osvanula u MINUSU! (foto, video)

Instrumenti Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore izmerili su jutros u 6.30 sati u Kosanici, koja je udaljena tridesetak kilometara od Pljevalja, temperaturu od – 1,52 stepena Celzijusa.

Temperatura ispod nule konstantno je bila u periodu od tri do sedam sati.

U deset sati u Kosanici je izmerena temperatura od 15 stepeni Celzijusa.

Vijesti navode da je u Pljevljima takođe jutros bilo hladno i maglovito. U pet sati izmerena je temperatura od svega pet stepeni dok je u deset sati temperatura u Pljevljima bila 14 stepeni.

Čitaj još:   Poslanici danas o inicijativi za razrješenje Bečića- SJEDNICA KASNI...(video)

Pljevaljsko selo Kosanica, smešteno pored puta Pljevlja- Đurđevića Tara, zvanično je najhladnije mesto u Crnoj Gori. Instrumenti Hidrometeorološkog zavoda 25. januara prošle godine izmerili su temperaturu od – 33,2 stepena.

Ranija zvanično najniža temperatura u Crnoj Gori zabeležena je u Rožajama 1985. godine. Tada su izmerena – 32 stepena Celzijusa.

Niske temeperature u Kosanici izmerene su i 12. marta prošle godine u jutarnjim satima -30,1 stepen, a dan kasnije – 29,6 C.

VONUS VIDEO: Kosanica kod Pljevalja najhladnija – jutros minus 28 stepeni Celzijusa

(iBalkan.net Vijesti/ Foto:Ilustracija)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more