IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS MALO HLADNO, A TOKOM DANA: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost… (foto)

Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 12. VIII. 2023… 10: 15… DANAS MALO HLADNO, A TOKOM DANA: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost… (foto)

Danas se u Bosni i Hercegovini prognozira sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u osam sati iznosile su Bjelašnica 5 stepeni Celzijusa, Sokolac 7, Sarajevo 11, Bihać i Zenica 13, Banja Luka i Tuzla 14, Zvornik 15, Gradačac 16, Široki Brijeg i Trebinje 20, Mostar i Neum 22 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 950 milibara i za osam milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Prognozira se mala do umjerena oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Najviša dnevna od 23 do 29, na jugu do 31 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna oko 25 stepeni Celzijusa.

subota, 12.08.2023. godine
Stabilne vremenske prilike, duži sunčani intervali i porast temperatura tokom dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti. Više svježine tokom jutra i večeri također će omogućiti mirniji san. Prilikom boravka na otvorenom, preporučljivo je provoditi mjere zaštite od UV zračenja.

Čitaj još:   TEMPERATURE U PORASTU: Stabilno i natprosječno toplo vrijeme do 13. oktobra… (foto)

nedelja 13. 08.2023. godine
Nastavlja se period povoljnih biometeoroloških prilika. Većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana preporučljivo je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će biti vruće. Također, vrijednosti UV indeksa će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu i djelimično reducirati boravak na otvorenom.

U ponedeljak 14.08.2023., preovladavat će sunčano vrijeme. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 34 °C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more