IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Aco ĐOKIĆ iz BIJELJINE opet prijeti: Sve ću vas IZREŠETATI, “dovodim 250 ljudi, koji će biti uz mene…” (foto, video)

Dođite sutra u osam sati ispred opštine sve ću vas izrešetati– poručio je uz brojne psovke. Zatim je kazao da će već večeras napraviti incident…

BIJELJINA: BiH, Crna Hronija, vijesti, nedelja, 13. VIII. 2023… 00: 15… Aco ĐOKIĆ iz BIJELJINE opet prijeti: Sve ću vas IZREŠETATI, “dovodim 250 ljudi, koji će biti uz mene…” (foto, video)

Večeras su na društvenim mrežama ponovno odjeknule zabrinjavajuće vijesti koje izazivaju osjećaj nelagodnosti i zabrinutosti.

Maloljetni Aleksandar Đokić iz Bijeljine, koji je nedavno upućivao prijeteće izjave usmjerene prema Bošnjacima, nažalost, nije stao na tome. Putem svojeg profila na TikToku, Đokić je ovaj put uputio brojne prijetnje onima koji se ne slažu s njegovim stavovima, kao i osobama drugih vjeroispovijesti, te je čak uputio ozbiljne prijetnje lokalnoj policiji u Bijeljini.

Naša zajednička odgovornost je da osiguramo da društvene mreže ostanu platforme za pozitivnu komunikaciju, razmjenu mišljenja i širenje informacija, a ne za širenje netolerancije, mržnje i prijetnji.

  • Dođite sutra u osam sati ispred opštine sve ću vas izrešetati – poručio je uz brojne psovke. Zatim je kazao da će već večeras napraviti incident.

“Ima da vas nema. Sad mi je prekipilo”, rekao je na profilu koji ima više od 3.500 pratitelja.

Čitaj još:   Živković: CRNA GORA U RALJAMA IZOPAČENIH STRANAČKIH INTERESA

Tokom prijenosa uživo veličao je ratnog zločinca Ratka Mladića i negirao ratne zločine koji su dokazani.

Đokić je zaprijetio da će dovesti 250 ljudi koji će biti uz njega i da će srušiti sve pred sobom.

  • Ima da vas nema. Sad mi je prekipilo – rekao je na profilu koji ima više od 3.500 pratitelja.

Tokom prijenosa uživo veličao je ratnog zločinca Ratka Mladića i negirao ratne zločine koji su dokazani.

Loading…

Iako je vrijeđao Bošnjake i prijetio im uz upotrebu vatrenog oružja, institucije nisu uradile ništa konkretno. On je dao izjavu te je pušten na slobodu.

Ova situacija nas podsjeća na ozbiljne izazove koje donosi digitalna era, gdje pojedinci mogu koristiti društvene mreže kao platformu za širenje netolerancije, mržnje i prijetnji. Pritom se ne radi samo o zloupotrebi slobode izražavanja, već o ozbiljnom kršenju zakona i temeljnih etičkih vrijednosti koje oblikuju suživot i društvenu harmoniju.

Neprihvatljivo je da se bilo ko koristi online platformama za iznošenje prijetnji ili širenje nasilnih ideja, bez obzira na razloge ili motive. Takvo ponašanje samo dodatno podcrtava potrebu za pažljivim praćenjem i reakcijom od strane relevantnih institucija.

Važno je da društvo, uključujući obrazovne institucije, roditelje i nadležne vlasti, radi zajedno kako bi se osigurala zaštita svih građana od online prijetnji i nasilja.

Čitaj još:   "Najopasniji kriminalac UŽIVA U ZATVORU": Ovako izgleda robija Zorana Jakšića... (foto/ video)

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more