IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS Herceg Novi: Dogodine u Trebinju- konačno se stiglo i do sporta… (foto)

Besprizorna devastacija izvorne tradicije i imidža Herceg Novog uzela je maha po svim nivoima. Ne pretjerano originalno, Novom su najprije deformisali kulturni profil. Zatim su svojim neznanjem i nebrigom zapustili njegovu infrastrukturu, turistički potencijal prepustili sam sebi i konačno stigli do sporta, saopštili su iz DPS-a Herceg Novi.

“Do juče smo mislili da je predlog Dragana Markovića Palme da se Praznik mimoze pomjeri za avgust najluđi ikada izrečen. Ipak, pokazalo se da je taj odani partner i savjetnik lokalne vlasti u Novom, zapravo vizionar. Da su ga pustili možda bi predvidio izmještanje PVK „Jadran“ Herceg Novi u Trebinje. „Jadran“ i njegova tradicija, više nego same titule koje su kruna predanog rada i talenta generacija, tiču se Novljana i Novog”, kažu u novskom DPS-u.-

Naglašavaju da „Jadran“ nije samo sportsko društvo, već pitanje gradskog ugleda i svojevrsni simbol.

“Za Novljane je „Jadran“ više od kluba u kom su stasavale i razvijale se generacije plivača, vaterpolista, njihovih trenera i brojnih ljudi posvećenih tome da do današnjeg dana ovaj klub bude značajan element hercegnovske istorije. Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i predsjednik VK „Jadran“, Boro Lučić juče su održali konferenciju u Trebinju povodom njihove brilijantne ideje da „Jadran“ tokom Lige Šampiona postane domaćin upravo– u Trebinju”, navode iz DPS Herceg Novi.

Čitaj još:   Raško KONJEVIĆ: Joković da hitno zakaže sjednicu Odbora, da se razmotre mjere podrške građanima i privredi... (foto, video)

Tvrde da je ova nezapamćena sramota i poniženje sporta, u toliko veća kada uvidimo da su dželati „Jadranovog“ imena oni kojima je dat na povjerenje, da to ime sačuvaju i unaprijede!

“Čime bi se neko stidio, oni se ponose, daju u medije, promovišu svoju inicijativu očekujući da će naići na razumijevanje ili čak podršku! Vjerujemo da su iznenađeni negodovanjem Novljana, koji ipak još nijesu u potpunosti navikli na njihove hazarderske poteze. Izvjesno, i dalje uspjevaju da nas iznenade.

Ostaje nam da se nadamo da slična sudbina ne čeka i druge manifestacije koje su činile Herceg Novi gradom kulture, mada mu je taj imidž bitno ugrožen. Nadajmo se da neće i za Filmski festival, HAPS, Praznik mimoze biti – Dogodine u Trebinju”, zaključuju u novskom DPS-u.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more