IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA NAD BOSNOM i regionu: Dženaza ubijenoj NIZAMI Hećimović, bit će klanjana u ponedjeljak… (foto)

Duboko potresen Gradačac i cijela država suočava se s teškom tugom nakon tragičnog gubitka nevino nasreadale- ubijene Nizame Hećimović, koju brutalno pretukao a zatim ubio nevjenčani suprug Nermin Sulejmanović.

Dženaza Nizami Hećimović, koja je nepravedno izgubila život zbog ovog gnusnog čina, će biti obavljena u ponedjeljak.

S tugom u srcima, cijela zajednica će se okupiti ispred džamije u Mionici-Krčevina kako bi se prisjetili Nizame, molili za njen vječni mir i podržali njenu porodicu u ovim teškim trenucima. Dženaza će biti prilika da se zajednički izrazi bol i saosjećanje prema svima koji su voljeli i poznavali ovu nevino preminulu ženu.

Ukop će se obaviti u mezarju koje se nalazi blizu džamije. Taj trenutak će biti pun dubokih emocija i tuge, ali i prilika da se dostojanstveno isprati osoba koja je prerano napustila ovaj svijet.

Podsjetimo, u krvavom pohodu Nermin je ubio još dvije osobe, tri je ranio, nakon čega je počinio samoubistvo. On je i ranije tukao Nizamu, a policiji je dobro poznat zbog svoje kriminalne prošlosti koja je uključivala nasilje, ali i dilanje mariuane.

Čitaj još:   SRĐAN PUHALO: Evo zašto je šarplanincu Vučko dao ima - PAŠA!

Iako su izrazi saosjećanja, koje političari raznih nivoa vlasti iskazuju, odraz ljudskosti, ženama koje su preživjele nasilje, ili strahuju da bi mogle postati meta, najviše će pomoći konkretne mjere poput izmjene krivičnog zakonodavstva.

Nizamu Hećimović u petak je brutalno pretukao pa ubio nevjenčani suprug Nermin Sulejmanović, a sve to prenosio je uživo na društvenoj mreži Instagram. Potom je ubio još dvije i ranio tri osobe. Na kraju je izvršio samoubistvo.

Vlada TK na vanrednoj sjednici proglasila je za sutra Dan žalosti u ovom kantonu.

izvor: Hayat.ba