IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vjenčanje iz bajke zlatnu lavicu Majdu pretvorio u princezu: Suprug me osvojio dobrotom… (foto)

Došla, vidjela, pobijedila. Sve sa osmijehom i sa karakterističnom pozom.

Raširene ruke, svojevrsna krila na kojima je letjela, njen su zaštitni znak.

I tako je bilo od prvog do posljednjeg dana karijere.

A onda je Majda Mehmedović odlučila da okači patike o klin, skine rukometni dres i obuče vjenčanicu.

Sa partnerom Oğuzhanom Kırmızıjem iz Turske stala je nedavno na ludi kamen, čime je i zvanično počela nova etapa njenog života.

Učinila je to tiho i skromno, što i nije svojstveno javnim ličnostima, pa ni popularnim sportistkinjama, no Majda je od onih koji ne mare za trendove.

Prvi put nakon završetka karijere, trofejna “penzionerka” za CdM kaže da je odluka o ostavljanju lopte bila teška, ali i planirana već dugo, što je poslužilo kao olakšavajuća okolnost.

Sve što joj se dešava na privatnom planu u posljednje vrijeme na neki način je kumovalo tome da kaže – dosta je!

“Nakon tolikih godina provedenih na terenu, a naravno da postoji i svijest da se može još, pogotovo što se tiče fizičke spremnosti, nije bilo jednostavno presjeći i reći da je kraj. Ali iza svega i poslije svega stoji, naravno, cilj. Baš upravo iz tih razloga sam se i odlučila da završim karijeru. Imala sam karijeru koju sam oduvijek sanjala, ponosna sam na svoja sportska dostignuća i puna pozitive željno čekam nove pobjede”, priča nam Majda.

Sa Majdom imamo interni dogovor da sportske teme pomenemo tek usput. A to usput znači da je u dresu reprezentacije, između ostalog, osvojila evropsko zlato i olimpijsko srebro 2012.

Onda je sa ekipom Budućnosti došla do pehara Lige šampiona iste te godine. Uspjeh je ponovila i 2015.

O individualnim priznanjima i još nekim trofejima ćemo neki drugi put.

Na početku, djevojčica Majda nije bila svjesna šta sve profesionalna karijera donosi.

Kad danas vidi sva dostignuća, naravno da ne žali, ali daleko od toga da privatni i porodični život nisu trpjeli tokom karijere.

“Maloj Majdi je sigurno nedostajala porodica najviše. Sjećam se djetinjstva do neke 13. godine, nakon toga više nije bilo vremena ni za ljetnje raspuste, zimske odmore, rođendane, slave, Bajrame itd. Tih nekih trenutaka iz škole, uspomena – jako je malo, jer smo mi, čini mi se, preko noći porasli i ušli u ozbiljan režim života”, prelistava uspomene popularna Buba.

Kako bi nam približila šta joj je sve na umu kada danas pomisli koliko je slobodnog vremena pred njom – Majda s osmijehom ističe da tokom ljeta misli na snijeg.

Želi da vrati dug onoj maloj Majdi.

Čitaj još:   Pandemija neće trajati dovijeka... (foto, video)

“Naravno da se sada neke stvari ne mogu nadomjestiti, ali eto možda konačno mogu da naučim da skijam, jer mi je to oduvijek želja bila i sad više ne moram da gledam na sat”, dodaje Majda.

Baranka se još nije u potpunosti navikla na novu realnost.

Još razmišlja kao da je na odmoru, ali konačno sa porodicom, prijateljima i suprugom može da provede više vremena nego ranije.

No, forma je vječna.

“Ali navike su manje-više iste, samo što nije sve programirano. I dalje idem u teretanu, trčanje je kao i prije, samo što mogu da odem kad mi to srce poželi i kad nemam obaveza”, objašnjava nam Majda to kako izgleda svakodnevica poslije povlačenja sa terena.

Važnu ulogu u novoj etapi ima i Majdin suprug Oğuzhan.

Nije tajna da profesionalni sportisti imaju problem da pronađu pravog ljubavnog partnera.

Česta putovanja, treninzi, pripreme, pa i promjene sredine – mnoge su primorali da o ljubavi razmišljaju tek kad završe karijeru.

Majda je “igricu” završila na vrijeme – otkriva nam da se jako brzo zaljubila, isto tako i zavoljela današnjeg supruga, ali priznaje da to, ipak, nije bila ljubav na prvi pogled.

“Prvi dani zaljubljivanja su uvijek najljepši, uz upoznavanje, dopisivanje do kasnih sati. Nama je sve, naravno, počelo na engleskom jeziku, onda smo počeli jedno drugo da učimo maternje jezike, što je bilo jako zanimljivo i slatko. Sve je teklo onako kako treba vremenom, oboje smo zreli i znali smo šta hoćemo, tako da možda ta naša zajednička crta nas jeste i dovela do ‘ludog’ kamena”, nastavlja Majda.

Znamo kako je Majda izgledala na terenu.

Niko nije uspio da je zaustavi na putu do protivničkog gola, baš kao što ni u suprotnom pravcu niko pored nje nije prošao s lakoćom.

A kako to izgleda u ljubavnom smislu? I na koji je način Oğuzhanu pošlo za rukom da osvoji srce naše zlatne lavice?

“U ljubavi, sam kao i u sportu, kao i za sve u životu, veliki borac. Ne odustajem lako. A sigurno da me rukomet naučio i da dajem sve od sebe. Moj suprug je jako strpljiv i uvijek zna da smiri moju energiju. Osvojio me dobrotom. Upotpunjujemo jedno drugo i to je nešto najljepše”, iskrena je Majda.

Vjenčanje u Turskoj, pa svadba u Crnoj Gori – sportskim rječnikom, bio je to (ljubavni) revanš.

Karijera je bila bajkovita, a Majda je zaslužila da i vjenčanje bude u tom stilu. Kao princeza, dočekala je princa.

Vjenčanica joj, ako je suditi po fotografijama, stoji ljepše negoli sportska oprema.

Čitaj još:   Danas pripremite jakne i kišobrane... (foto i video)

“Imala sam stvarno vjenčanje kao iz bajke. Možda je bilo i ljepše nego što sam zamišljala. Nisam bila zahtjevna mlada, tako da sam u potpunosti mogla da uživam u svom danu. Žao mi je samo što je sve brzo prošlo”, s osmijehom će Majda.

Karijeru je završila u Turskoj, a tamo će, za sada, nastaviti i život.

“Suprug je za Tursku vezan poslom, dok ja sada mogu slobodno da ga pratim i budem mu vjetar u leđa i podrška”, najavljuje Majda.

Brak je za neke puko slovo na papiru, za druge i dalje – institucija i potvrda ljubavi.

Iako je svježa u bračnim vodama, Majda već ima dovoljno životnog iskustva i zna kako da ga iskoristi na pravi način.

Učiniće to po svom meraku, a ne onako kako bi drugi željeli i voljeli.

“Ljubav, porodica, posao, sport, brak… Sve je to konstantno davanje sebe, ulaganje, rad i trud sa obje strane”, smatra Majda.

Zna šta im je činiti.

“Tako da je na nama da nastavimo da se borimo i čuvamo našu ljubav, možda malo i sebično. Danas malo ko živi za sebe, čini mi se. Ljudi se trude na društvenim mrežama da nekome nešto dokazuju, da čak i sa filterima sebe uvjeravaju da su nešto što nisu, i tako šalju neku lažnu sliku svog života. Ja sam više za iskrenost. Nisam neko ko prati Instagram trendove i ko živi u današnjem modernom svijetu. Ipak je istina samo ono što vidimo i osjetimo kad zatvorimo oči, sakupljamo emocije, uspomene, i kad slušamo svoje srce”, zaključuje Majda, zlatna lavica i borac za život bez filtera.

Danilo Brajković

izvor: cdm.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more