IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA: Na AHIRET preselila MELIHA Aliomerović, dugogodišnja novinarka… (foto)

Dugogodišnja novinarka RTV Visoko Meliha Aliomerović preselila je na Ahiret u 52. godini života nakon borbe s teškom bolešću.

Novinarsku karijeru započela je tokom agresije na BiH radeći kao voditeljica na lokalnoj radio stanici AB, zatim na RTV Visoko gdje je provela preko 20 godina.

Radila je kao novinarka, voditeljica i urednica, a iza sebe ima stotine televizijskih priloga, reportaža, emisija, projekata i manifestacija.

BILA JE JEDAN OD STUBOVA VISOČKE TELEVIZIJE

Meliha je bila prepoznatljivo i omiljeno televizijsko lice visočke televizije. Od nje se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji i sugrađani, a među njima i nekadašnje direktorice RTV Visoko.

„Bez riječi sam tužna…sjećanja naviru. Znala je izvrsno raditi posao. Bila je neko na koga se moglo osloniti i u najzahtjevnijim projektima. Neka je rahmet tvojoj duši draga Meli“, napisala je Zuhra Čabaravdić, a Bejna Šahinović je dodala da je Meliha bila pouzdana i odgovorna, te da je voljela svoj posao.

Meliha Aliomerović je rođena 19.02.1971. godine. Dugogodišnja je novinarka na lokalnoj RTV Visoko. Tijekom rata je radila na radiju AB. Meliha Aliomerović iza sebe ima brojne TV projekte, emisije, manifestacije, a 01. marta bilježi 20 godina rada na RTV Visoko.

  • S njom se mogao odraditi svaki posao i to bez nervoze, s osmijehom. Moglo bi se reći da je bila jedan od stubova RTV Visoko. Baš, baš sam tužna, napisala je Šahinović.
Čitaj još:   ISTINA O SLUČAJU ČEDOMORSTVA U NOVOM PAZARU...

Više od dvije godine Meliha se hrabro borila sa teškom bolešću, a početkom 2023. godine bila je jedan od inicijatora osnivanja Udruženja „Nismo same“, udruženja koje je nastalo kao podrška svim ženama koje boluju od karcinoma.

Upravo svoj posljednji javni nastup imala je 14. marta ove godine na svečanoj promociji pomenutog udruženja, gdje je u prepunoj sali visočkog kulurnog centra kao organizatorica i moderatorica programa dala svoj nesebičan doprinos i podršku svim oboljelim ženama, te pečat novoosnovanom udruženju.

Posljednji ispraćaj i dženaza obavit će se u ponedjeljak, 14. augusta u 18:00 sati na Gradskom groblju u Visokom.

izvor: hayat.ba

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more