IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, a šta nas čeka u narednim danima… (foto)

Danas je sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 28 do 33, na jugu do 35 stepena, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 14. VIII. 2023… 00: 15… VRIJEME DANAS: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, a šta nas čeka u narednim danima… (foto)

Period od 13.08.2023. do 25.08.2023. Narednih dana, anticiklona koja se širi sa jugozapada, na prostoru Bosne i Hercegovine usloviće stabilno i toplo vrijeme. Nešto više oblaka, uz vrlo malu vjerovatnoću za slab lokalni pljusak, prognozira se za 15. i 16. august, te krajem prognoznog perioda 24. i 25. ovog mjeseca.

Vrijednosti temperatura zraka, dominacijom toplije zračne masa sa juga, biće u laganom porarstu prema kraju mjeseca. Tokom jutra temperature zraka očekuju se od 14 do 20, na jugu do 23, a danju od 28 do 33, na jugu do 35°C.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 30 stepeni.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: Izdato narandžasto upozorenje zbog ekstremnih vrućina... (foto, video)

ponedeljak, 14.08.2023. godine
Stabilno i sunčano vrijeme uvjetuje povoljnu biometeorološku sliku u cijeloj zemlji zbog čega će većina stanovništva biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe ne bi trebali imati ni hronični bolesnici ni meteoropate. Vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju zaštiti od sunca i vrućine u najtoplijem dijelu dana, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom.

U utorak se također očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 36 stepeni.

U srijedu će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 26 do 33 stepena.

U četvrtak se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 25 do 32 stepena C…

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Počelo postavljanje platformi za usporavanje saobraćaja na magistralnom putu... (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more