IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Blokiran račun bolnice povezane sa Abazovićevim bratom i partnerkom Ane Brnabić… (foto)

Račun kompanije Vincula Biotech Group, u suvlasništvu Džihana Abazovića, brata odlazećeg crnogorskog premijera, blokiran je zbog duga većeg od milion eura, prema podacima Narodne banke Srbije.

U registru dužnika u prinudnoj naplati NBS vidi se da je račun ove firme, u čijem je vlasništvu BioCell bolnica, u blokadi za ukupan iznos od 142.799.087,12 dinara. Blokada traje od 9. avgusta.

Džihan Abazović, brat crnogorskog premijera Dritana, suvlasnik je kompanije sa udjelom od jedan odsto, prema podacima sa APR-a.

Kako se navodi na sajtu BioCell- a, Abazović je takođe dio ljekarskog tima. Milica Đurđić, partnerka premijerke Ane Brnabić, tamo radi kao načelnica radiologije, prema podacima na sajtu bolnice.

Za bolnicu BioCell se u javnosti čulo prije dvije godine, kada su crnogorski mediji objavili da Abazović i Đurđić postaju suvlasnici klinike koja će biti otvorena u zgradi nekadašnjeg BIGZ-a. Džihan Abazović je tada rekao da su navodi o BIGZ- u „izmišljotina“, a da premijerkina partnerka samo radi za bolnicu.

Čitaj još:   CETINJE: Čirgić dao iskaz policiji, podnijeću prijavu protiv ministarke Bratić za lažno prijavljivanje... (foto)

Prema podacima sa APR-a, Abazović i još nekoliko pojedinaca su manjinski vlasnici Vincula Biotech Group. U vlasništvu Robnih kuća Beograd je 15 odsto, a vlasnik 75 odsto firme je kiparska kompanija Ensifolia.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more