IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, temperature do 36 stepeni C… (foto)

Razvojem oblačnosti, u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 36 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 15. VIII. 2023… 10: 15… Danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, temperature do 36 stepeni C… (foto)

Danas će u regiji jugoistoka Evrope i BiH biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH…

Razvojem oblačnosti, u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 36 stepeni.

utorak, 15.08.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Prijepodnevni sati biće ugodniji, sa umjerenim temperaturama zraka. U drugom dijelu dana u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima povećana naoblaka i poneki popodnevni pljusak mogli bi kvariti raspoloženje kod hroničnih bolesnika i osjetljivih osoba. Neophodno je provoditi mjere zaštite od štetnog UV zračenja.

Čitaj još:   NA POMOLU JE PREOKRET: Jutro hladno u minusu, ali od danas se očekujte sunce...

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnost može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni.

U srijedu se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u sjevernim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 27 do 33 stepena.

U četvrtak će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34 stepena.

Kako su naveli iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u petak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, u centralnim i istočnim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 36 stepeni C…

izvor iBalkan.net

Čitaj još:   Zima "pokazala zube": Snijeg prekrio veći dio BALKANA, padat će i narednih dana... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more