IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI HAOS KOD Košarkaša BiH: JUSUF Nurkić i DŽANAN Musa puni revolta- “Mi smo cirkus, spavamo po automobilima”… (foto, video)

Najistaknutiji igrači selekcije BOSNE I HERCEGOVINE nisu htjeli da se pomire sa uslovima koje su imali Kvalifikacinom turniru za OLIMPISKE IGRE koje su bile u Poljskoj…

GLIWICA: Svijet, Sport, vijesti, utorak, 15. VIII. 2023… 21: 15… NOVI HAOS KOD Košarkaša BiH: JUSUF Nurkić i DŽANAN Musa puni revolta- “Mi smo cirkus, spavamo po automobilima”… (foto, video)

Oglasio se i kapiten selekcije BiH, Miralem Halilović, koji kaže da je situacija užasna.

jusuf nurkić

Foto: twitter/Sportklub

Težak udarac zadobila je selekcija BiH koja je poražena na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre od reprezentacije Poljske. Tokom meča je gubila sa više od 20 poena razlike, a na kraju je uspjela tek da umanji poraz.

Izgleda da je to samo vrh ledenog brijega, pošto su se o svemu sada oglasile najveće zvijezde ove reprezentacije Jusuf Nurkić i Džanan Musa. Ističu da su uslovi- katastrofaln

– Imamo iste probleme već 30 godina. Uslovi su svake godine isti. Nemamo osnovne stvari. Spavamo po četvorica u sobi. Političari dobijaju platu i tu nema kašnjenja. Mi nemamo ni dvoranu. Djeci koja će igrati moraju da se obezbjede uslovi. Mi smo cirkus, ta djeca će da odu u druge reprezentacije – rekao je JUSUF Nurkić.

Čitaj još:   AZEM VLLASI CILJANO: "DRITAN Abazović na isti način proizvodi haos kao nekad Milošević, jasno je za koga on to radi" (foto, video)

Na probleme je ukazao i Džanan Musa.

– Nema plana. Nemoguće je da po nas četvorica spavamo u istoj osbi. Važno je da imamo Savez uz nas. Dok su drugi igrali devet- deset pripremnih mečeva, mi smo igrali dvIJe. Osvojićemo turnir, ali ovo nije normalno. Ne radimo dobro, ne pripremamo se kako treba- rekao je DŽANAN Musa.

Oglasio se i kapiten selekcije BiH, Miralem Halilović, koji kaže da je situacija užasna.

– Finansije su kod nas uvijek bile problem. Zašto nema plana sa fan šopom, reklama za igrače kao što su Garza i Nurkić. U dvoranu idemo taksijem, spavamo u automobilima, stalno neke improvizacije. Došli smo ovdje, jer volimo selekciju i državu BOSNI i HERCEGOVINU.

BONUS VIDEO: Jusuf Nurkić na današnjoj press konferenciji

Čitaj još:   ANKARA Lira se oporavlja, dolar izgubio na sigurnosti...

izvor iBalkan.net/ agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more