IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA- Ambasada SAD: Podržavamo brzo formiranje vlade koja je privržena euroatlantskim vrijednostima i reprezentuje multikulturnu Crnu Goru… (foto)

 Nismo se još sastali sa Spajićem kao mandatarom, stav o učešću ZBCG u Vladi nepromijenjen

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 15. VIII. 2023… 10: 15…  PODGORICA- Ambasada SAD: Podržavamo brzo formiranje vlade koja je privržena euroatlantskim vrijednostima i reprezentuje multikulturnu Crnu Goru… (foto)

Predstavnici Ambasade SAD u Podgorici nijesu imali sastanak sa mandatarom Milojkom Spajićem, tvrde u američkoj ambasadi.

Ambasada SADAmbasada SAD

Naš stav o formiranju vlade ostaje nepromijenjen. Podržavamo brzo formiranje vlade koja je privržena euroatlantskim vrijednostima i reprezentuje multikulturnu Crnu Goru, kazali su CdM-u iz Ambasade SAD-a u Podgorici.

“Podržavamo Vladu čiji bi članovi osudili rusku agresiju, zalagali se za teritorijalni integritet Ukrajine i podržavali sankcije EU Rusiji, jačali aktivno učešće Crne Gore u NATO-u, štitili prava manjina i podržavali suverenitet susjednih zemalja, uključujući Kosova”, istakli su za CdM iz Ambasade SAD-a, komentarišuči juče objavljenu informaciju da je za SAD prihvatljivo da Koalicija za budućnost Crne Gore bude konstituent Vlade ukoliko bi Pokret Evropa sad reformisao bezbjednosni sektor.

Čitaj još:   Analiza Foreign Policy- ja: ALEKSANDAR Vučić kopira ruski recept, strah od "srpskog sveta" širi se i van Crne Gore... (foto) 

Odgovarajući na pitanja da li ima informaciju da je od mandatara za sastav buduće vlade Milojka Spajića traženo iz diplomatskih krugova da očisti sektor bezbjednosti od ruskog i srpskog uticaja kako su danas objavili neki mediji i da li Ambasada SAD misli da crnogorski bezbjedonosni sektor jeste pod takvim uticajem iz američke Ambasade su odgovorili da očekuju da sve NATO saveznice održavaju nivo bezbjednosnog sektora u skladu sa standardima Alijanse i bez malignog uticaja.

izvor CdM.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more