IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Žičara „Kotor- Lovćen“: Zvanično otvorena za komercijalne vožnje, vrijeme putovanja u oba smjera 22 minuta… (foto, video)

Žičara „Kotor– Lovćen“ otvorena je zvanično danas u 10 sati za komercijalne vožnje…

KOTOR: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, utorak, 15. VIII. 2023… 11: 15… Žičara „Kotor- Lovćen“: Zvanično otvorena za komercijalne vožnje, vrijeme putovanja u oba smjera 22 minuta… (foto, video)

Trasa Žičare polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1.348m nadmorske visine. Žičara ima 48 gondola, koja po satu, može da preveze do 1.200 putnika, a vrijeme putovanja u oba smjera traje 22 minuta.

Već prvog dana, veliki broj građana Crne Gore, ali i turista došao je na svoju prvu vožnju Žičarom „Kotor-Lovćen“, a mogućnost da među prvima uživaju u pogledu na Boku imali su i crnogorski novinari.

Ovo je važan dan za sve nas koji smo radili na projektu, ali vjerujem i važan dan za crnogorsku turističku privredu. Pogled na Boku i boravak na Lovćenu, mogućnost da se za 11 minuta popnete do ove fantastične pozicije, lakši pristup Nacionalnom parku Lovćen za turiste, definitivno svrstavaju ponudu žičare u red nezaobilaznih atrakcija za sve koji posjete Crnu Goru. Žičara „Kotor– Lovćen“ će biti dio održive, ekološki orijentisane priče, koja u razvoju sadržaja još na ovom početnom nivou prati svjetske turističke trendove u dijelu aktivnog odmora i njegovanja autentičnih vrijednosti na svim nivoima…

Da podsjetim da je naš partner LEITNER– kompanija svjetskog renomea, koji su fascinirani ljepotama ovog podneblja. Dakle, Crna Gora od danas ima žičaru sa pogledom na jedan od najljepših zaliva na svijetu, čija konstrukcija, kao i sigurnosna provjera i protokoli odgovaraju najvišim svjetskim standardima“, istakao je izvršni direktor kompanije Žičara „Kotor – Lovćen“ Marco Cus.

Čitaj još:   PODGORICA: Sjutra protest ispred Skupštine CRNE GORE- Bezbjednost je pravo, ne privilegija... (foto)

Za vožnju žičarom u jednom smjeru za odrasle je potrebno izdvojiti 13 eura, dok je cijena povratne ulaznice 23 eura. Cijene dječijih karata su značajno niže, pa vožnja žičarom u jednom smjeru košta 7 eura, odnosno 12 eura za oba smjera. Za djecu mlađu od dvije godine predviđena je gratis vožnja. Povoljnosti su definisane i za OSI, pa će cijena karte u jednom smjeru iznositi 7 eura, odnosno 12 eura za oba pravca.

Zahvaljujući povjerenju i podršci koju je Mastercard kroz partnerstvo poklonio projektu, Vlasnici Mastercard platnih kartica u periodu od otvaranja Žičare do 15. septembra mogu ostvariti umanjenje cijene u iznosu od 5 eura za svaku kupljenu kartu.

Popusti važe za plaćanja Mastercard platnim karticama koje su izdale sve banke u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini, bez obzira na tip kartice. Broj vožnji plaćenih istom Mastercard debitnom karticom nije ograničen, odnosno korisnik kartice ima pravo na umanjenje cijene karte, čak i ukoliko se vozi žičarom više puta u periodu trajanja kampanje.

Takođe, zahvaljujući strateškom partnerstvu sa Crnogorskom komercijalnom bankom, koja je pružila finansijsku podršku izgradnji žičare „Kotor – Lovćen“, njihovim klijentima biće omogućene povoljnosti prilikom kupovine karata.

Podsjećamo, projekat Žičare „Kotor– Lovćen“  realizuje konzorcijum Novi Volvox – LEITNER na osnovu koncesionog ugovora koji je potpisan u decembru 2021. godine, nedugo zatim, 12. jula 2022. godine položen je i kamen temeljac.

Čitaj još:   MIHAJILO Anđušić, Poslanik DPS- a: Ne mogu se saglasiti sa tezom da je budžet razvojni i prostor da se do kraja godine povećanje plata može realizovati... (foto)

Vožnja žičarom će u jednom smjeru za odrasle koštati 13 EUR, dok je cijena povratne ulaznice 23 EUR. Cijene dječijih karata su značajno niže, pa vožnja žičarom u jednom smjeru košta sedam EUR, odnosno 12 EUR za oba smjera.

Za djecu mlađu od dvije godine predviđena je gratis vožnja. Povoljnosti su definisane i za osobe sa invaliditetom (OSI), pa će cijena karte u jednom smjeru iznositi sedam EUR, odnosno 12 EUR za oba pravca.

IZVOR antena M.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more