Crna Gora

NIK Đeljošaj: MILOJKU Spajiću sam rekao da kaže ko koči formiranje Vlade, idemo li na nove izbore, većina PARTIJA priča samo o ministarskim funkcijama… (foto)

NIK Đeljošaj kaže da je za njega veliki problem jer u većini partija nema kanditata za ministraska mjesta i da imaju iza sebe pozitivna iskustva rukovođenja.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosdti, vijesti, srijeda, 15. VIII. 2023… 16: 58… NIK Đeljošaj: MILOJKU Spajiću sam rekao da kaže ko koči formiranje Vlade, idemo li na nove izbore, većina PARTIJA priča samo o ministarskim funkcijama… (foto)

Ja sam preporučio i ohrabrio mandatara, da za ove stvari ne pravi kompromise, pa morali ponovo na izbore, i jasno da targetujemo one koji su kočnica da se ovakva Vlada formira, pa ne treba bježati ni od toga da građanima vratimo mandat i objasnimo zašto i zbog čega se to radi”, zaključio je NIK Đeljošaj

Nik Đeljošaj

Nosilac liste na junskim parlamentarnim izborima i lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj, za CdM je kazao da su politički stavovi predstavnika partija o tome sa kojima ne bi formirali Vladu, iz različitih uglova tokom jučerašnjeg sastanka sa mandatarom Milojkom Spajićem sljedeći: Nećemo sa DPS, Nećemo sa ZBCG, Nećemo sa URA.

“Zaključak, koja god vlada/većina da se formira sa ovim stavovima različitih političkih partija, prostom računicom, neće i ne može matematički da ima većinu od 49 poslanika! Dobićemo političku Vladu sa podrškom od 41, 44 ili 46 poslanika”, poručuje Đeljošaj.

Odgovarajući na pitanje CdM-a da li vjeruje da će Vlada biti formirana, Đeljošaj kaže da misli da će se Vlada formirati, ali podvlači da će ključno biti da li će ona imati dodatni legitimitet učešćem manjina u njoj.

“Veoma važno za Albanski forum će biti da svojim osnovnim opredjeljenjima 44. Vlada mora da ima osnovne postulate koje trebaju da prihvate članovi Vlade, a to je samo poštovanje stavova da smo snažno za pristupanje Evropskoj uniji i činjenici da smo članica NATO saveza a za Albanski forum je ključno:

1. Vladu čiji bi članovi osudili rusku agresiju,

2. Zalaganje za teritorijalni integritet Ukrajine i podržavanje sankcija EU Rusiji,

3. Dodatno jačati učešće Crne Gore u NATO

4. Unapredjenje prava manjina i

5. Neupitno podržavali suverenitet susjednih zemalja, uključujući Kosova.

I da u programu Vlade imamo jasno definisane tri naša programska opredjeljenja iz preziborne ponude na osnovu koje smo dobili povjerenje: Zatvaranje kladionica i kazina, Decentralizacija, staračke naknade za sve! Albanski forum je spreman da podrži Vladu ako se prihvate ovi zahtjevi i bez direktnog učešća u samoj Vladi”, jasan je sagovornik CdM-a.

Na pitanje CdM-a šta je sad najveća kočnica u procesu formiranja vlade, Đeljošaj kaže da su to različitost subjekata koji pretenduju na Vladu i odnosi političkih subjekata da neće sa ovim ili onim subjektima.

“Sljedeća kočnica je to što velika većina političkih partija nemaju programske i principijelne zahtjeve, osim fotelja za svoje partijske funkcionere. Za mene je ovo veliki problem, jer nažalost javno se ističu programi i principi a na sastancima većina partija samo priča o ministarskim funkcijama, dakle politika zamjena, a ne promjena”, poručuje on.

Takođe, Đeljošaj kaže da je za njega veliki problem jer u većini partija nema kanditata za ministraska mjesta i da imaju iza sebe pozitivna iskustva rukovođenja.

“Biti samo poslanik nije neko iskustvo i preporuka da rukovodiš u izvršnoj vlasti. Ja podržavam meritokratiju i da analiziramo CV svakog kandidata, jer Crna Gora nema vremena da čeka da imamo pripravnike u izvršnoj vlasti. Ekonomski program Evrope sad je za nas prihvatljiv, tu treba da bude fokus uz snažnu podršku infrastrukturnim projektima, brza ceste na primorju i Jadranko – Jonski auto – put, kao fizička veza sa Evropskom unijom kojom težimo. Ja sam preporučio i ohrabrio mandatara, da za ove stvari ne pravi kompromise, pa morali ponovo na izbore, i jasno da targetujemo one koji su kočnica da se ovakva Vlada formira, pa ne treba bježati ni od toga da građanima vratimo mandat i objasnimo zašto i zbog čega se to radi”, zaključio je Đeljošaj u razgovoru za CdM. (Miraš Dušević)

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

BUDVA- Biće komplikovano formirati vlast, ako je uopšte moguće: Pomirenje NSD- a, DPS i SDP u igri… (foto, video)

Na jučerašnjim izborima najgore prošao PES, pocijepani bivši DF neznatno pao u odnosu na prethodne…

3 sata ago

DENIS Bećirović: Rezolucija o Srebrenici čista kao suza, mi nikome nismo plaćali 500.000 dolara da bude uzdržan… (foto)

Predsjedavaći Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je, povodom usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici…

3 sata ago

Vlada Crne Gore dala saglasnost- Radna grupa će istraživati LAŽNE DIPLOME… (foto)

Vlada je dala saglasnost za formiranje radne grupe koja će se baviti istragom lažnih diploma. Radnu…

4 sata ago

ŠOKANTNE INFORMACIJE IZ BEOGRADA: Brat Vojina Mijatovića nije ubijen, najvjerovatnije je nastradao pod… (foto)

Tužilaštvo će u saradnji sa policijom rasvijetliti sve okolnosti ovog događaja, nakon čega će javnost…

4 sata ago

DPS Nikšić: Skandal u FK “Sutjeska”, odraz neodgovornog odnosa uprave… (foto, video)

Ocijenili da je ostavke jedini moralan čin, kazali su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista…

5 sati ago

STRAVA U SKOPLJU: Ubijen poznati makedonski pjevač AMAR I. (29), cure detalji… (foto, video)

FANOVI SE OPRAŠTAJU- Amar Ismani bio je popularni pjevač u Makedoniji, a brojni obožavatelji ostavljaju…

6 sati ago

This website uses cookies.