IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Srcem za CRNU GORU: Do sada plaćeno pet liječenja u iznosu od preko 105 hiljada eura… (foto)

Akcija „Srcem za Crnu Goru“, u organizaciji Fondacije „Hemiias“, Fondacije „Budi human“, humanitarnog fonda „Hilal“ i platforme humanost.com, održana 21. decembra 2022. ostavila je neizbrisiv pečat na stranicama crnogorske istorije– i to onaj humani, saopšteno je iz NVF Humanost.

PODGORICA: Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 17. VIII. 2023… 09: 58… Srcem za CRNU GORU: Do sada plaćeno pet liječenja u iznosu od preko 105 hiljada eura… (foto)

Sredstvima prikupljenim prilikom te akcije, u mjesecima iza, ali i ispred nas, finansiraju i finansiraće se unaprijed određene humanitarne akcije, a do sada je plaćeno pet liječenja sa propratnim troškovima, u ukupnom iznosu od preko 105 hiljada eura.

„Među plaćenim liječenjima su troje djece – Teodora Veselinović, Stefan Adžić i Sofija Vešović, koji su, zahvaljujući akciji, odmah otišli na liječenje”, navodi se u saopštenju.

Čitaj još:   Boro KONTIĆ: Haljina za Jelenu Crnogorsku... (foto, video)

Pored mališana, mlada djevojka, Semra Omerović, otišla je u Tursku gdje se liječi od teškog oblika karcinoma, a za Irenu Čabarkapu je plaćena i priprema i transplantacija bubrega i ona će, nakon višedecenijske borbe, otputovati na operaciju“, poručuju u zajedničkom saopštenju organizacije.

Za još nekoliko osoba izvršena su plaćanja predtransplantacionih pregleda, a ekipe na terenu vrijedno rade pripreme, adaptacije, izgradnju kuća za porodice koje su odabrane prilikom organizacije akcije, koje će dobiti novi, topliji i sigurniji dom.

izvro Antena M.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more