IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: Država svojim postupanjem legalizuje nezakonito ponašanje, izgubila je autoritet… (foto)

DPS je podnio u prethodne tri godine niz krivičnih prijava, ali one i dalje stoje u fiokama, kazao je na pres konferenciji v.d. predsjednika te partije Danijel Živković.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 18. VIII. 2023… 10: 58… DANIJEL Živković: Država svojim postupanjem legalizuje nezakonito ponašanje, izgubila je autoritet… (foto)

Danas, dodaje, svakom može pasti na pamet da upadne na sjednicu skupštine ili da prekine glasanje pod izgovorom “branjenja izborne volje”.

“Zbog dešavanja na Belvederu smo podnijeli krivičnu prijavu zbog dešavanja na Belvederu, ali nemamo odgovora. Prijavu smo podnijeli i protiv Adžića, Bratić, Injac, Milatovića”, naveo je Živković.

Ističe da su podnijeli i krivične prijave protiv više NN lica zbog radnji tokom izbora i upada u prostorije DPS.

“Sve je ovo posljedica neadekvatne reakcije državnih organa”, kaže Živković.

Podsjetio je i na dešavanja u Andrijevici.

Čitaj još:   VUČIĆEVE, KOBRE, NISU REAGOVALE: Protestanti bacali, ROLNE TOALET PAPIRA, na zgradu PREDSJEDNIŠTVA... (foto i video)

“Podnijeli smo prijavu zbog dešavanja i nemogućnosti da se održi sjednica u Adnrijevici. Pošto institucije ne mogu da izvršavaju svoj posao, mi ćemo morati da preduzimamo aktivnosti u skladu s Ustavom i zakonima”, navodi Živković.

SVE OVO Danas, kako dodaje dodaje, svakom može pasti na pamet da upadne na sjednicu skupštine ili da prekine glasanje pod izgovorom “branjenja izborne volje”.

“Ovo su veoma opasni presedani koji urušavaju institucije i državni autoritet. Danas država nema apsolutno nikakav autoritet, naprotiv država svojim postupanjem legalizuje nezakonito ponašanje. Ako se s tim ne prestane u skorijem roku, moraćemo preuzeti neke aktivnosti”, ističe Živković.

Prema njegovim riječima, živimo vrijeme bezvlašća.

Uskoro opširnije…

izvor Standard.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more