IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI DETALJI MASAKRA U GRADAČCU KOJI LEDE KRV U ŽILAMA… (foto)

Kriminalac ne bi mogao satima naoružan hodati, ubijati i ranjavati ljude...Javnosti se zvanične informacije daju na kašikicu, uz opravdanje da je istraga u toku.

Nermin Sulejmanović na najsvirepiji način, potpuno hladnokrvno, ubio je tri osobe, isto toliko ih je ranio, da bi na kraju izvršio samoubistvo.

Osim svoje brutalnosti Sulejmanovićev čin je potpuno na površinu izbacio i svu šupljinu bh. sistema, spolja našminkanog koji vam govori da vas štiti, a iznutra potpuno truhlog pokazujući suprotno.

Ni danas, sedam dana kasnije, sve okolnosti nisu kristalno razjašnjenje u priči o stravičnom gradačačkom događaju, a javnosti se zvanične informacije na kašikicu daju, uz opravdanje da je istraga u toku

Lokalni kabadahija kojeg su svi znali…

Ko je zapravo Sulejmanović policija je od ranije dobro znala, a građani koje sretnete u Gradačcu uglavnom će vam tihim glasom isto reći. Potpuno narodski kazano, bio je to lokalni kabadahija koji je na gradskim ulicama sijao strah i trepet, umišljen i ubjeđen da mu niko ne može ništa, a mirni i povučeni građani zaobilazili su ga u širokom krugu.

Sistem ga je poznavao kao kriminalca sa prilično debelim dosijeom, a da je bio sklon i porodičnom nasilju ukazivala je njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović, koja će kasnije, nažalost postati njegova, ali i žrtva sistema koji ništa nije učinio da je usmjeri na prave adrese i zaštiti na adekvatan način. Jedinu podršku joj je pružila tetka u čijem domu je pronašla utočište, ali, nažalost, svega nekoliko dana.

Sulejmanovića je poznavala i policija, a s pojedinima je bio i u privatnim kontaktima. Koliko je tačno takvih pokazaće istraga, na koju se Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona poziva, a za jednu se već sigurno zna te je ona pod suspenzijom sa radnog mjesta jer uzoran policijski službenik u kontaktu sa kriminalcem ne može biti.

Prst javnosti i danas je najviše uprt u policiju koja je propuste u postupanju u danu stravičnog događaja imala, jer da je suprotno u malenom gradiću kao što je Gradačac ovakav kriminalac ne bi mogao satima naoružan hodati, ubijati i ranjavati ljude, a povrh svega imati i vremena za javljanja uživo putem društvene mreže Instagram.

Čitaj još:   IZGORIO AUTOBUS FIRME "OZLEM": Požar gasili cetinjski vatrogasci... (foto)

Šta je do neadekvatnog odgovora dovelo teško je u ovome trenutku reći, ali nekoliko razloga se može navesti, među njima je loša koordinacija akcijom, nespremnost, odnosno neobučenost policijskih službenika za djelovanje u kriznim situacijama, ali i strah od Sulejmanovića na koji je on javno ukazao.

Naime, nakon trostrukog ubistva, on je putem društvene mreže Instagram održao “live” obraćanje pratiocima, gdje je potpuno hladnokrvno govorio o onome što je počinio. Takođe je odgovarao i na pitanja, a neki od njih su ga i otvoreno podržavali. Jedan dio Sulejmanovićevog obraćanja u kontekstu policije je posebno upečatljiv.

 Volio bih još kojeg policajca, usput stići, ako uspijem da ubijem i to je to. Vidiš koliko nam je hrabra policija. Kad zapucam bježe. Aj’ sad, ćao – kazao je Sulejmanović u svom obraćanju, a nešto ranije je rekao da je pored Nizame ubio još “dva dušmanina” te da se nada da je usmrtio i policajca jer je i na njega pucao.

Nakon obraćanja, odlazi u svoj automobil te isključuje prijenos uživo. Paralelno se pojavljuje i informacija da ga je policija locirala, a krajnji ishod postaje neizvjestan.

Shvativši da ga je policija opkolila, Sulejmanović oko 13:50 sati u svom automobilu izvršava samoubistvo pucnjem iz pištolja.

Koraci ispred policije

Prema dosadašnjim nezvaničnim informacijama iz istrage, Sulejmanović je ispred policije uvek bio nekoliko koraka, a njihova zajednička lokacija u konačnici je bila farma na kojoj su ga locirali i na kojoj je izvršio samoubistvo. Iza njega je pronađeno još pet neiskorišćenih metaka, kao i pištolj iz kojeg je počinio ubistva i samoubistvo. Za pištolj koji je nosio nije imao dozvolu.

Čitaj još:   Komesar MUP- a TK suspendovao policajku Dženanu Selimović koju prozivaju za vezu sa monstrumom iz Gradačca... (foto)

Hronologiju događaja portal Klix.ba je kreirao na osnovu trenutno dostupnih informacija koje je ova medijska kuća dobila uglavnom nezvaničnim putem iz različitih institucija te same istrage koja je u toku.

Odgovor na pitanje šta je policija radila satima dok je Sulejmanović pravio neviđeni haos po gradu, još uvek je otvoreno. No, jedno je sigurno. Loš odgovor doveo je do toga da su u Gradačcu tri osobe brutalno ubijene, a isto toliko ih je ranjeno.

Svi koji su napravili propuste u svojim postupanjima moraju odgovarati, a ne baviti se ispraznim obećanjima građanima i upućivanjima riječi da je bezbjednosna situacija pod kontrolom. Jer ona to, očito, nije.

izvor: klix.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more