IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Srbija i BEOGRADA nastavljaju da se neprimjereno miješaju u unutrašnja pitanja Crne Gore i priziva rat u regionu… (foto, video)

Izjava ministra odbrane Srbije Miloša Vučevića kojom se poziva na makedonski model – a priziva ukrajinski scenario za Crnu Goru sramotna je i nedopustiva, utoliko više jer dolazi iz vrha zvanične vlasti u Beogradu, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

POIDGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 19. VIII. 2023… 00: 58… DPS: Srbija i BEOGRADA nastavljaju da se neprimjereno miješaju u unutrašnja pitanja Crne Gore i priziva rat u regionu… (foto, video)

Izjavom Vučevića, po njihovim riječima, samo je nastavljena “agresivna nacionalistička” kampanja na čijoj je Crna Gora meti intenzivnije posljednjih nekoliko godina uz, kažu, “jednu značajnu promjenu”.

“Za izlive nacionalistički gluparija ranije su bili zaduženi marginalci poput Rakovića i Antića a danas ovaj narativ preuzimaju i najviši državni zvaničnici kao Vučević koji je ujedno i predsjednik vladajuće Srpske napredne stranke”, naglasili su iz te partije.

Na ovaj način Srbija, kako još ističu, nastavlja da se miješa u unutrašnja pitanja u Crnoj Gori, sugerišući pritom da su “Srbi u našoj zemlji samo oni koji su na njihovom platnom spisku – poput lidera Demokratskog fronta”.

Čitaj još:   “Turska- Erdogan!”: Kolona sa turskim zastavama dočakana uz ovacije u Sandžaku... (foto)

“Vjeruju očito da im daje za pravo to što su na ključnim državnim funkcijama njihove marionete Milatović i Abazović da tretiraju Crnu Goru kao svoju privatnu prćiju, pa bi htjeli da je pretvore u državu nacionalnih zajednica, poput drugih u okruženju koji su prošli ratne strahote”, naveli su iz DPS.

Zaboravljaju, navode iz partije, kad je Crna Gora u pitanju da to niko nikada tokom hiljadugodišnje istorije nije uspio

“Pa neće ni oni uprkos tome što su svi resursi upregnuti da se naša država destabilizije. Crnu Goru ima ko da brani jer naši građani – kako god se nacionalno izjašnjavali, nikada neće prihvatiti diktate sa strane. Demokratska partija socijalista bila je i ostaće tvrd orah za sve nacionalističke planove Beograda i iz vlasti i opozicije jednako ćemo braniti– i odbraniti, državne interese Crne Gore”, zaključuju iz DPS.

Bonus video: Izjava ministra Vučevića nakon potpisivanja ugovora za isporuku naoružanja i vojne opreme

izvor Standard.me

Čitaj još:   DANAS Pretežno sunčano i toplije, temperatura do 30 stepeni...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more