IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JAKOV Milatović- NE SMIJE NI DA POMENE Aleksandra VUČIĆA: Neprihvatljiv mu pokušaj miješanja u kreiranje Vlade u Crnoj Gori… (foto)

Milatović je ovaj tvit objavio, ali nije kazao na čiju izjavu reaguje, jer po svemu sudeći ne smije da pomene srpskog autokratu Aleksandra Vučića ni kad se otvoreno miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore

Kao Predsjednik Crne Gore smatram neprihvatljivim bilo koji pokušaj posrednog ili neposrednog miješanja inostranih aktera (iz regiona ili ostatka svijeta) u kreiranje Vlade u Crnoj Gori, poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović na Twitteru.

Milatović je ovaj tvit objavio, ali nije kazao na čiju izjavu reaguje, jer po svemu sudeći ne smije da pomene srpskog autokratu Aleksandra Vučića ni kad se otvoreno miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Podsjetimo, Vučić je u petak opet zakukao nad statusom Srba u Crnoj Gori, i to je bio signal da se u hajku uključe i njegovi poltroni kao što su srpski ministar odbrane Miloš Vučević.

Prema rijećima Milatovića, koji ništa od ovoga nije pomenuo prilikom reagovanja, 28. saziv Skupštine odraz je volje građana i građanki Crne Gore koji su, shodno Ustavu, nosioci suverenosti.

Čitaj još:   NOĆAS SPAVAMO SAT KRAĆE : Spremite se da pomjerite časovnike... (foto)

“Očekujem da formiranje 44. Vlade bude utemeljeno na slobodno izraženoj volji građana i građanki na proteklim parlamentarnim izborima, kao i na programskim prioritetima koji će omogućiti ubrzano članstvo Crne Gore u Evropsku uniju, rast životnog standarda i izgradnju pravne države”, zaključio je Milatović.

Ovakvo kukavičko reagovanje crnogorskog predsjednika, u kojem samo što se nije izvinjavao Vučiću, je krajnje ponižavajuće za funkciju koju obavlja. Posebno što pominjući čitav svijet, relativizuje otvoreno miješanje Srbije u političke prilike u Crnoj Gori, zahvaljujući kojem je i on došao na funkciju koju nažalost obavlja.

izvor: aktuelno.me

Čitaj još:   PATOLOŠKA TEŽNJA ZA OSVETOM: ‘’BUDALA’’ ne može više da izdrži teret ISTINE, pa prijeti TUŽBOM... 
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more