IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Svadba kakvu Sandžak ne pamti: BRAĆA DOŠLA IZ NJEMAČKE, OŽENILI SE ISTOG DANAS, uskočili u brak helikopterima… (foto)

Na slikovitom Zlatiboru, mjestu neobičnih priča, odvilo se sandžačko vjenčanje koje će se dugo pamtiti. Dva brata iz Prijepolja rođeni u Berlinu, sa istim željama i snovima, odlučila su spojiti svoje sudbine u istom trenutku. Iako samo dvostruko vjenčanje izaziva pažnju, način na koji su mladenci stigli na svoje svečanosti je ono što čini ovu priču zaista posebnom.

Ervin Žigović, jedan od mladoženja, nije skrivao svoje uzbuđenje zbog rijetkog događaja.

“Eto dva brata, našli žene istovremeno. I to je neki spektakl koji nije svakodnevan. Svakako smo uvijek zajedno, eto, i zajedno smo se vjenčali što kažu. Zajedničko vjenčanje i tako”, s osmijehom je podijelio svoje misli.

Njegov brat Benjamin Žigović, također mladoženja, dodao je da je važno povezati se sa svojim korijenima.

Rođeni smo u Berlinu, Njemačka, tamo živimo, tamo radimo. Ipak je ovo naš kraj i treba se povremeno vratiti ovdje”, rekao je s ponosom.

Kao što često biva kod braće sa bliskim vezama, Ervin i Benjamin su imali slične planove sa svojim odabranicama. Zato su se odlučili za nešto neobično – zajedničko vjenčanje. Roditelji su podržali njihovu odluku, svjesni koliko je važno ispoštovati želje svoje djece.

“Sve želje je naravno nemoguće ispuniti, ali mi kao roditelji pokušavamo. Naravno, sve ovo radimo zato što smo ponosni na njih što su nam, što kažu, dobri momci, dobri sinovi”, istakao je Bazo Žigović, otac mladoženja.

Ovo dvostruko vjenčanje ne samo da je okupilo obitelj i prijatelje, već je privuklo pažnju cijelog Sandžaka i Srbije. No, ono što je zaista ostavilo prisutne bez daha jeste način na koji su mladenci stigli na svoja vjenčanja. Let helikopterom nije samo obilježio njihov vjenčani dan, već je postao simbol hrabrosti, ljubavi i spremnosti da se korača nekonvencionalnim putem.

Čitaj još:   VIC DANA: Na radiju u Dalmaciji nagradna igra, provjeravali znanje vjernika- katolika, a onda se u program javio Šime… (foto)

Nakon ovog spektakularnog početka bračnog života, Žigovići planiraju trajno se vratiti u Prijepolje. Njihova poslovna osnovanost će im omogućiti da se posvete stvaranju obitelji na rodnom tlu, čime će zaokružiti krug ljubavi i povezanosti koja se proteže preko granica i vremena.

izvor: sandzakdanas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Veče u kojoj je cijela Turska priželjkivala i “dobila” zlatnu i srebrenu medalju na EP u Berlinu…

Gulijev oborio rekord evropskih prvenstava na 200 metara... Bilo je Read more

Čitaj još:   VELIKI Skandal u Nikšiću: MARKO Kovačević, pored predsjednika JAKOVA Milatovića, tokom intoniranja crnogorske himne pokazao srednji prst... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more