IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Počelo takmičenje u ležanju u Crnoj Gori: U borbi za 1.000 eura 21 učesnik… (foto, video)

Ovo je takmičenje po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, a posebno je zanimljivo zbog prihvaćenog stereotipa o ovoj naciji da su lijeni…

BIJELO POLJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 21. VIII. 2023… 00: 58… Počelo takmičenje u ležanju u Crnoj Gori: U borbi za 1.000 eura 21 učesnik… (foto. video)

U crnogorskom Etno-selu Brezna, koje se nalazi između Nikšića i Plužina, danas je počelo tradicionalno takmičenje u izležavanju…

Na dvanaestom okupljanju učestvuje rekordan broj takmičara do sada – 21. Među učesnicima je i pobjednica iz 2021. godine Podgoričanka Dubravka Aleksić, koja drži rekord u ležanju od 117 sati.

Nagradni fond u odnosu na prethodne godine je uvećan i takmičara koji najduže bude ležao čeka nagrada od 1.000 eura.

Pravila su takva da je učesnicima zabranjeno da ustaju, no dozvoljeno je spavanje, čitanje knjiga, hrana i piće. Na svakih osam sati, takmičarima je dozvoljeno da odu u toalet.

Ovo je takmičenje po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, a posebno je zanimljivo zbog prihvaćenog stereotipa o ovoj naciji da su lijeni.

Od samog početka takmičenja, učesnici uživaju u prirodi u Brezni. Neki su već na početku krenuli da spavaju, dok drugi odmaraju u hladovini i čitaju knjige.

Jedan od učesnika je Dimitrije, koji kaže da se nada nagradi od 1.000 eura.

Čitaj još:   Ivan Mitrović, poslanik DPS: Demagoški pokušaj da sačuvaju Leposavića i Vladu... (foto i video)
PLUŽINE, Crna Gora – 18. avgust 2023: Ovo je takmičenje po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, a posebno je zanimljivo zbog prihvaćenog stereotipa o ovoj naciji da su lijeni ( Milos Vujovic – Anadolu Agency )

“Nadam se pobjedi, nagrada je izazovna. To je i ključni razlog što sam se prijavio. Ali, imati i par dana mira, to je nemjerljivo. Koliko god da traje, ne razmišlja se ovih dana o ničemu. U ovom prebrzom životu u kojem živimo, svaki sat, a ne dan, je preveliki da posvetimo sebi. Ovo je najbolji momenat da se 24 sata posvetimo samo sebi”, kaže Dimitrije.

Pobjedu očekuje i takmičarka Ana, a rekla je da će vrijeme provoditi uz čitanje knjiga i telefon.

“Zadovoljna sam, lijepo smo ugošćeni od strane domaćina. Nadam se da će tako ostati do kraja i da ću se izboriti za pobjedu”, ističe Ana.

Organizator takmičenja i vlasnik Etno-sela Brezna Mićo Blagojević, u izjavi za AA ističe da su na ideju o organizaciji ovakvog takmičenja došli prije 12 godina, baš zbog tog mita da su Crnogorci lijeni.

“Na ovaj način je cijeli svijet čuo za nas. Danas imamo rekordan broj takmičara. Tu su bivši pobjednici, svjetska rekorderka u ležanju Dubravka Aleksić. Imamo danas i bivšu pobjednicu Milku Doderović koja je izdržala 52 sata bez ikakvog ustajanja i odlaska u toalet. Mislim da će takmičenje biti zanimljivo i nagrada je povećana, tako da će moći da uživaju”, kazao je Blagojević.

Čitaj još:   SARAJEVO: Otvoren 24. SFF, koje sve prošetao crvenim tepihom...

BONUS VIDEO: Na takmičenju u ležanju postavljen novi rekord – 117 sati

izvor agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more