IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Protest pod sloganom “Putin je ubica” održan u Podgorici… (foto)

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici održan je protest pod sloganom ”Putin je ubica” (Putin is a Killer), pristalica Alekseja Navaljnog, utamničenog ruskog opozicionara, prenosi Radio Slobodna Evropa

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 20. VIII. 2023… 20: 58… Protest pod sloganom “Putin je ubica” održan u Podgorici… (foto)

“Putin ubija. On ubija hiljade ljudi – i Ukrajinaca i svojih građana”, navodi se na internet proglasu Navaljnovog tima kojim se poziva na proteste.

Više desetina okupljenih je nosilo transparente kojima je tražilo oslobađanje Navaljnog.

Protest održan u nedjelju, 20. avgusta, je dio kampanje koju je pod sloganom “Putin je ubica” širom svijeta organizovao tim Alekseja Navaljnog.

Skupovi se održavaju povodom treće godišnjice pokušaja njegovog trovanja, kada je medicinski evakuisan iz Rusije za Njemačku, gdje je liječen od trovanja nervnim agensom iz sovjetskog doba.

SAD su 17. avgusta uvele sankcije četvorici Rusa za koje kažu da su umiješani u trovanje Navaljnog, a koji su povezani s ruskom Federalnom službom bezbjednosti (FSB).

Kremlj je ranije negirao umiješanost u trovanje Navaljnog, koji je uhapšen nakon što se vratio iz Njemačke u Moskvu, u januaru 2021. godine.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Tokom noći, dva automobila izgorjela u krugu Opšte bolnice... (foto)

Leonid Volkov, raniji šef ruske opozicione izborne kampanje, napisao je na društvenim mrežama da je važno glasno kazati “da je Putin ubica”, jer je to, kako kaže, prema istraživanjima tima Navaljnog, na protestu spremno reći tek trećina građana Zapadne Evrope.

Aleksej Navaljni je osuđen na dvije zatvorske kazne, od 11 i 19 godina, po optužbama za ekstremizam i pronevjeru.

On je istraživao korupciju ruskih vlasti a sve optužbe protiv njega smatra politički motivisanim.

“Broj presude nije za mene. To je za vas. Vi, ne ja, ste uplašeni i lišeni volje za otporom. Primorani ste da svoju Rusiju bez borbe predate bandi izdajnika, lopova i nitkova koji su preuzeli vlast. (Predsednik Vladimir) Putin ne smije da postigne svoj cilj. Ne gubite volju za otporom “,saopštio je Navaljni nakon što mu je izrečena presuda od 19 godina zatvora 4. avgusta.

izvor Standard.me

Čitaj još:   Šta je Melanija radila tokom nereda u Vašingtonu... (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more